У Жежелівському кар'єрі проводили незаконний видобут граніту. Збитки — понад 230 мільйонів

У Жежелівському кар'єрі проводили незаконний видобут граніту. Збитки — понад 230 мільйонів
  • Гендиректор гранітного кар’єру завдав державі збитків у понад 230 мільйонів

Про це йдеться у Вінницькому інформаційному порталі «Вежа»

Генерального директора гранітного кар’єру на Вінниччині судитимуть за незаконний видобуток граніту. Завдані державі збитки оцінили у понад 230 мільйонів гривень.

Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора одного із гранітних кар’єрів за фактом порушення використання надр (ч. 4 ст. 240 КК України).

Відео дня

Встановили, що ще у 2017 році з квітня по вересень посадовець здійснив незаконне видобування граніту з Жежелівського родовища у Вінницькій області. Загалом тоді добули понад 104 тисячі кубічних метрів. При чому чинність дозвільних документів на видобування корисних копалин загальнодержавного значення не була поновлена. Вказаними діями державі спричинено 236 мільйонів гривень шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням Нацполіції України. Додають, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: Жежелівський кар’єр розташований у с. Жежелів, Козятинського району. Має 100-річну традицію виробництва і переробки каменю, видобуванні блоків і їхній подальшій обробці. Гірничою породою, яка видобувається, є граніт.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up