Ухвалили нові норми прибуття медичної допомоги

Ухвалили нові норми прибуття медичної допомоги
Фото з архіву газети
  • Кабінет міністрів підтримав представлений Міністерством охорони здоров'я план реформування системи екстреної медичної допомоги в Україні. Нею передбачено чіткий норматив прибуття бригад екстреної медичної допомоги на місце події.

Це дасть можливість знизити рівень смертності, адже таким чином встановили пріоритет для пацієнтів із критичним станом.
Рішення ухвалили на засіданні уряду 16 грудня, повідомив глава уряду Денис Шмигаль.

Уряд підтримав рішення про запровадження додаткових критеріїв виклику “швидкої” за пріоритетністю надання медичної допомоги”, - зазначив прем’єр-міністр.
Залежно від стану пацієнта звернення до швидкої розділятимуть на:

  • критичні;
  • екстрені;
  • неекстрені;
  • непрофільні.

 

Відео дня

Екстренним станом називається той, коли несвоєчасне надання медичної допомоги може призвести до різкого погіршення стану здоров'я. Карета меддопомоги у такому випадку має прибути за 20 хвилин. Невідкладний стан - пацієнт не перебуває в критичному стані, але потребує огляду. Діагностувавши такий стан, для «швидкої» не встановлюється конкретний час прибуття. Четвертий тип - непрофільні виклики, коли огляд лікаря не потрібен, йому лише можуть провести консультацію по телефону.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up