Ухвалили закон, який оперативно забезпечуватиме аграріїв технікою

Ухвалили закон, який оперативно забезпечуватиме аграріїв технікою
  • Незважаючи на війну, аграрії продовжують брати кредити чи за власні кошти купують техніку.
  • В Україні ухвалено закон, який надасть змогу оперативно забезпечувати аграріїв технікою

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» № 6070-1. 

Цей закон врегульовує правові підстави діяльності органів з оцінки відповідності вимогам Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів.

— Ухвалення цього документа — це також іще один крок до імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання, зокрема, щодо взаємного визнання результатів оцінки та підтвердження відповідності сільськогосподарської техніки згідно з технічними регламентами України та ЄС, — йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Відео дня

«Сьогодні українські аграрії — це люди, на яких тримається продовольча безпека України та світу. На жаль, війна дуже негативно позначилася на їхній роботі. На територіях, де велися бойові дії, люди втратили техніку, є випадки підриву тракторів і комбайнів під час роботи в полях. Також непоодинокі випадки викрадення техніки окупантами — тільки з Мелітополя в Чечню загарбники вивезли майже 30 одиниць. Незважаючи на це, аграрії продовжують брати кредити чи за власні кошти купують техніку. І ухвалений закон допомагає сертифікувати та реєструвати її швидко, без зайвої бюрократії, як це було раніше», — зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

Він висловив переконання, що тепер виробники та постачальники зможуть швидко отримати всі дозволи і сертифікати та організовувати максимально швидку поставку техніки в Україну.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up