Україна відзначає День Гідності та Свободи та четверту річницю початку Євромайдану

Україна відзначає День Гідності та Свободи та четверту річницю початку Євромайдану

21 листопада 2013 року розпочалися перші протести української громадськості у відповідь на рішення Кабміну про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Сьогодні 21 листопада 2017 року українці відзначають День Гідності та Свободи та четверту річницю початку Євромайдану. Відзначається згідно з Указом Президента № 872 від 13 листопада 2014 року "з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору...".

Свято встановлене на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року) і є своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначалося на честь Помаранчевої революції з 2005-го по 2011 роки 22 листопада.

21 листопада 2013 року розпочались перші протести української громадськості у відповідь на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Відео дня

Сьогодні в Києві та інших населених пунктах України відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів, учасників революційних подій в Україні в 2004, 2013-2014 рр., учасників Антитерористичної операції, представників громадських об'єднань, волонтерських рухів, молоді та духовенства. Відбудеться покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків Героям Небесної сотні, полеглих учасників Антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. У столиці на честь пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні відбудеться молодіжна хода (з 10:00 до 13:00), покладання квітів і запалення свічок на Алеї Героїв Небесної Сотні. Крім того, в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" з 15 до 25 листопада триватиме фотовиставка "Майдан – фортеця духу".  

У Козятині у навчальних закладах міста будуть проведені виховні заходи та години спілкування під назвою «Переломний момент: Війна за демократію в Україні». В музеї історії міста підготовлена тематична виставка.

Відбудеться мітинг-реквієм об 11.00 годині біля пам'ятного знаку загиблим учасникам АТО біля Дошки Пошани.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up