«Укрзалізниця» знизила вартість проїзду, а козятинська автобусна мафія — підвищила

«Укрзалізниця» знизила вартість проїзду, а козятинська автобусна мафія — підвищила

Козятинщина — унікальна дороговартісна місцина.

У нас в місті і районі в різних куточках — різні ціни на продукти. Мешканці ПРБ, наприклад, їдуть в центр, щоб купити помідорів чи яблук… З цим всі змирилися. А ось підвищення тарифів на перевезення пасажирів у міському та приміському транспорті викликало відверте обурення. З 1 вересня автобуси з Іванковець — 10 грн, з села Козятин — 5! Виявляється, чинне законодавство не дає повноважень радам на місцях контролювати тарифи. І перевізники самі вирішують, що робити. Так нам пояснив посадовець райдержадміністрації.

Відомо, що перевізники виграли тендери. Влада мала з ними обговорити питання плати за проїзд. Отож, чекатимемо до наступного тендера? Очільникам начхати на простих людей, які користуються автобусами-маршрутками. Прикро!

 

Відео дня

На залізниці приємніше

1 вересня вступив у дію коефіцієнт 1,02 індексації до тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні за календарними періодами.

Наприклад, вартість проїзду 31 серпня за маршрутом Київ–Львів у вагоні купе поїзда № 141 коштує 347,92 грн, а наступної п’ятниці аналогічний квиток коштуватиме 333,92 грн. У вагоні-купе поїзда № 29 Київ–Ужгород коштує 728,19 грн, а буде коштувати 696,39 грн. Діятиме цей коефіцієнт до кінця місяця, після чого буде введено ще нижчий коефіцієнт – 0,93. Взагалі, в Україні визначено 13 різних календарних періодів, які впливають на вартість проїзду. Зміни цін не торкнуться приміських поїздів.

Тереза ВОЙНОВИЧ

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up