Уляну Пилипенко відзначив президент

Уляну Пилипенко відзначив президент

270 переможців всеукраїнських олімпіад та конкурсу Малої академії наук отримали стипендію Президента України. Серед стипендіатів є школярі і студенти. Це 270 стипендіатів, з них 150 - переможці учнівських олімпіад, 120 лауреатів конкурсу Малої академії наук, деякі з них виборюють ці стипендії вдруге і втретє поспіль.

Приємно, що нашій козятинчанці, учениці 10-а класу школи №1 Уляні Пилипенко, як і всім іншим переможцям, вручили грамоту і премію Президента України, як обдарованій школярці.

Ми зустрілися з Уляною. Вона виглядає, як всі звичайні діти. На питання, як досягла  такого успіху із не шкільного предмету, вона відповіла: “Люблю польську мову”.

Відео дня

— А з предметів, що є в шкільній програмі який найулюбленіший?

— Фізика, математика, українська мова.

— Фізика більш підходить хлопцям, а тебе що вабить у фізиці?

— Думаю, що ще не все відкрило людство.

— А чим займаєшся у вільний час?

— Його у мене практично немає, якщо є, то читаю. Люблю гуляти з собакою, звати його Асольд. Це мій чотирилапий друг. Не вистачає часу з ним навіть погуляти…

— Серед друзів, кого більше дівчат чи хлопців?

— Мабуть однаково.

—  Що дає школа?

— Знання, відповідальність, досягнення результату.

— Як проводите вечори з однолітками?

— Співаю в гурті “Подільський квит” (квіти поділля). Був би час, в школі розважальних заходів вистачає.

— Мрії на майбутнє є?

— А як без мрій. До моїх мрій потрібні знання, а взяти їх можна у школі.

— Як відносяться батьки, що в тебе майже немає відпочинку?

— Нормально. У батьків я одна, вся їхня любов і увага тільки мені. А я їм відповідаю тим самим. Коли відчуваєш підтримку рідних, це надихає. Відпочинок є, я відпочиваю між заняттями. Не роблю іншу справу, поки не виконаю, що робила раніше.

 

Десятикласниця Уляна Пилипенко за два останні роки здобула 20 призових місць на етапах шкільних олімпіад. Вона вісім разів ставала переможницею змагань.Така ж кількість призів у неї була за друге місце. Чотири рази учениця школи №1 отримувала нагороду за третє місце. У колекції школярки є нагороди за перемогу з польської мови та літератури, біології, астрономії. Другі місця вона посідала з таких предметів, як фізика, українська мова, математика, англійська мова, конкурс читців польської поезії. На всеукраїнських змаганнях з польської мови та літератури вона була першою.

Газета "RIA-Козятин" вітає Уляну Пилипенко зі стипендією Президента України! Бажаємо нашій видатній землячці подальших успіхів у житті!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up