Управляючу компанію ліквідують

Управляючу компанію ліквідують
  • Спершу підприємство оголосили банкрутом, тепер вирішили закрити

«Управляюча компанія» — комунальне підприємство Козятинської міської ради. Його утворили у березні 2019 року на заміну збитковому «Відродженню». За цей короткий проміжок часу «Управляюча компанія» вже встигла кілька разів змінити керівників.

Основна функція компанії — обслуговування багатоквартирних будинків. Реформа у сфері житлово-комунального господарства передбачала, що усі такі будинки мали або створити ОСББ, або перейти на самостійне управління будинком, або обрати собі управителя. А тим, хто не визначився, міська рада мала призначити управителя сама. І таким управителем призначили «Управляючу компанію».

Тиждень тому ми вже писали про це комунальне підприємство. Читачі питали у коментарях, чи платити квартплату, бо чули, що «Управляюча компанія» збанкрутувала. Нині вона обслуговує 109 будинків у Козятині та смт Залізничному. Це і невеликі дво- та триповерхівки, і будинки барачного типу. Проте «Управляючу компанію» збираються закривати. Рішення про ліквідацію комунального підприємства прийняли депутати міської ради на 5 позачерговій сесії, яка відбулася у вівторок, 26 січня 2021 року. Це питання внесли до порядку денного наприкінці сесії, перед тим, як мали закривати засідання.

Відео дня

Як повідомив Артем Ольхом’як, директор комунального підприємства і за сумісництвом депутат від «Української стратегії Гройсмана», нині в «Управляючій компанії» залишилося лише 10 працівників. Кожен будинок, який обслуговує це підприємство, заборгував за послуги в середньому 5 тисяч гривень. Крім того, компанія має заборгованість по заробітній платі перед своїми працівниками.

— Яким чином будуть обслуговуватися будинки, у яких неможливо створити ОСББ? — запитав депутат Сергій Перенчук.

— Ми перевели сантехніків на «Чисте місто». Основна проблема — забиття каналізації. На перехідний період цим буде займатися «Чисте місто», — відповіла очільниця міста Тетяна Єрмолаєва.

Зауважимо, що прийняття рішення про ліквідацію не означає, що «Управляючу компанію» закриють вже завтра. Це процес досить тривалий і завершиться через кілька місяців.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Виталий Мельник

    А за що платити? Компанія є, а робіт, виконаних, немає.
  • Галина Трушевская

    До чого дойдемо,жутковато стало!!!
  • Джон Мілер

    Там потрібне комусь майно і територія....
  • Богдан Гнатюк

    Закрийте вже все ,тей все((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up