Уряд виділив 1,2 млрд грн на програму протезування

Уряд виділив 1,2 млрд грн на програму протезування

Уряд у 2019 році направив 1,2 млрд грн на забезпечення протезуванням воїнів, які постраждали внаслідок російської агресії на Сході України, та людей з інвалідністю

Про це сьогодні, 10 липня, під час візиту до Харкова повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Питання дуже актуальне - забезпечення наших людей всіма засобами протезування. Насправді у нас є серйозна наукова база, але у нас не було необхідного обладнання, щоб давати кращі вироби для тих людей, хто їх потребує. І це питання внутрішнє", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що у минулому році держава виділила Харківському науково-дослідницькому інституту протезування 60 млн грн, за які було придбано обладнання, у цьому році інститут отримав ще 70 млн грн. "І таким чином це найкращий науковий центр, який володіє всіма сучасними технологіями для забезпечення відповідними засобами протезування наших воїнів, які постраждали внаслідок війни від нападу Росії, людей з інвалідністю", - зазначив прем’єр.

Відео дня

Він також додав, що була змінена система забезпечення протезуванням для людей. "Раніше було замовлення на підприємство, вони собі там щось робили, а люди в принципі не завжди отримували якісні вироби. Зараз система така: за кожною людиною, у якої є проблема, йдуть кошти. Є каталоги найкращих виробів, людина обирає за своїми параметрами, а держава сплачує. На ці цілі ми виділили 1 млрд 200 млн грн (цього року – Ред.) і фактично сьогодні, якщо у нас була потреба закуповувати такі засоби за кордоном, то сьогодні інституті разом з колегами виробляє ці вироби високого ґатунку", - сказав Гройсман.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up