Усе, що духовне, влада пускає під ніж

Усе, що духовне, влада пускає під ніж

Зовсім скоро жителі нашого міста більше не матимуть можливості користуватися центральною районною бібліотекою.

 

Згідно з проектом бюджету 2017 року, який було подано до районної ради, центральну районну  

бібліотеку розформують, а усе майно, надбане протягом багатьох років, розподілять між бібліотеками сіл Глухівці, Махнівка та Самгородок. Фонд налічує 57 тисяч примірників художньої літератури та різноманітних енциклопедично-довідкових видань. Майно складає 10 комп'ютерів, виграних у гранті, і велику кількість меблів та обладнання (нова інтерактивна дошка, стелажі, стільці, проектор, столи, система освітлення та інше). Усе це, якщо не втрутиться наша громада, буде передано селам дуже швидко і безповоротно. Таким чином ми втратимо бібліотеку.

У 27-тисячному місті не залишиться публічної безкоштовної бібліотеки. Чи уявляєте ви, що малюки, молодь чи літні люди будуть позбавлені культури читання?! Цілком зрозуміло, що як тільки це станеться, люди, які присвятили усе своє життя бібліотеці, залишаться безробітними.

Відео дня

Колись у нас дійсно була міська бібліотека, знаходилась вона у селищі Залізничне. Згодом її закрили і міська рада обіцяла співфінансувати районну бібліотеку, бо саме нею користувалися

жителі Козятина.

Так як Козятин лише двічі за весь час виділяв кошти районній бібліотеці, відсутність співфінансування стала причиною виведення ЦРБ з міста. У 2015-2016 роках район навіть не звертався з запитом щодо співфінансування.

На думку відвідувачів, розформовувати бібліотеку не можна ні в якому випадку. Думаю, багато хто з ними погодиться, адже це місце давно перестало бути просто складом з книжками. Пані Тетяна Василівна, директор Козятинської централізованої бібліотечної системи розповіла про активну культурну, соціальну та просвітницьку діяльність ЦРБ. На її базі діє молодіжний літературно-мистецький клуб "9 муз", в також клуб поетів-аматорів "Обрій". Щонеділі проводяться заняття недільної школи від церкви Почаївської Божої Матері. Свої вистави тут представляє місцевий ляльковий театр. У приміщенні районної бібліотеки діє Університет Третього Віку. Його основне завдання - організація та проведення безкоштовного навчання та освітніх заходів для людей похилого віку, саме у нас діють курси комп'ютерної грамотності. Бібліотека має громадську приймальню юриста від Козятинського міського центру безоплатної правової допомоги. Регулярно проводяться ігри, вікторини та майстер-класи.

Отже, наша бібліотека - це живе та квітуче місце, яке ні в якому разі не можна закривати. Прохання до жителів міста - не будьте байдужими до культурної трагедії! Допоможіть Козятину! Разом ми - сила! Звертайтеся до міської ради та самих можновладців! Скоєне сьогодні залишить відбиток на цілі роки.

 

Анна ЄРМОЛАЄВА

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Бібліотеку прикривають, тому що пузИр з його "командою" оркуша , мафік з їхніми  отсосателями,  депутати-дебіли  райради, ніколи не читали книжок. ,Для них книжка - це космос. А хто фінансує космос? Як дерибанити?
  • Михайский Олег

    Более двух лет являюсь активным читателем ЦРБ. Наличие библиотеки в городе говорит о культуре и образованности его жителей. Отсутствие библиотеки - о их невежестве. Городским властям просто необходимо найти компромисс с районными и не только сохранить библиотеку, но и развивать библиотечное дело. Конечно, п.Слободянюк "загнул" про оплату более 70-ти процентов. 50 на 50 в самый раз!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up