Усікновення глави Іоанна Предтечі: прикмети і традиції

Усікновення глави Іоанна Предтечі: прикмети і традиції

Усікновення глави Іоанна Предтечі — велике свято в Православній церкві, що чиниться 11 вересня. Іоанн Предтеча — день пам'яті мученицької смерті Іоанна Хрестителя, якому за наказом тетрарха Галілеї Ірода відрубали голову.

Прикмети на Усікновення глави Іоанна Предтечі

Усікновення глави Іоанна — не свято в традиційному розумінні, це день пам'яті, тому і традиції цього дня пов'язані не з розважальними заходами, а скоріше поминальними. У свято Іоанна Предтечі також варто дотримуватися суворих приписів.

Є кілька важливих традицій, які потрібно шанувати.

Відео дня

Для тих, хто постить в день Усічення голови Іоанна Предтечі, уготовано помилування від гріхів, оскільки день дуже сильний з точки зору енергетики. А ще люди вірять, що у того, хто постить в цей день людини виповниться будь-яке бажання, яке буде загадане.

Хто на Усікновення ножем користується, сам без голови залишиться. Так говорить традиція цього дня. У цей день ні в якому разі не можна користуватися ножем, і будь-якими колючо-ріжучими предметами. Особливо неприпустимо різати капусту, оскільки вона асоціюється з головою.

Усікновення глави Іоанна Предтечі прикмети говорять про те, що хто танцює і співає в цей день - на свою душу смертний гріх бере. Ця прикмета пов'язана з тим, що через танцю Соломії, падчерки Ірода, загинув Іоанн Хреститель. Тому, в цей день не припустимо ні співати, ні танцювати. Вважається, що той, хто в цей день танцює, той бере на себе той гріх, який колись взяла на себе Соломія.

Якщо ув'язалася за вами біла собака — у вашому будинку буде достаток і благополуччя. Ця прикмета вірна вже не одне століття. Білі собаки — це велика рідкість. Якщо так сталося, що біла собака ув'язалася за вами і проводила вас до самого будинку, то вона принесла в ваш будинок удачу. Не здумайте таку собаку проганяти. Прийміть її, нехай живе з вами. Вона принесе вам щастя. Хоча предки наші стверджували, що частіше за все, така собака зникає після того, як супроводила людини додому. Вважається, що сам Іоанн Хреститель, таким чином, благословляє праведну людину на благополучне життя. Але таке диво відбувається вкрай рідко. Найчастіше за людиною може пов'язати звичайнісінька собака. Саме з цієї причини не можна проганяти собаку, якщо вона довела вас до самого будинку. Від того, що ви будете годувати тварину, ви не збіднієте, а ось вона в ваш будинок принесе благополуччя.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up