Узбіччя підмітають, а про тротуар забули?

Узбіччя підмітають, а про тротуар забули?
  • Якби була номінація "Найбрудніший тротуар у центрі міста", за неї могла би позмагатися пішохідна доріжка навпроти дев'ятиповерхівки на Героїв Майдану, 9.
  • Чому там так брудно - дізнавалися наші журналісти.

— Чому не прибирають наш тротуар навпроти будинку на Героїв Майдану, 9? — запитує козятинчанка Ірина. — Шматочок, що біля Грушевського, замітають, а середину — ні.

Тротуар навпроти цієї дев’ятиповерхівки справді такий, що страшно глянути. І мова не лише про те, що асфальтове покриття на цій доріжці в багатьох місцях вже відслужило своє, потріскалося і стало братися горбами, а в заглибинах після дощу збирається вода. На додачу до всього, на цьому тротуарі багато сміття. Тут і гілочки дерев...

Відео дня

... і стара рукавиця...

... і навіть уламки скляної пляшки чи банки.

Алея біля сусіднього будинку, що в народі називають «Чехословацьким», виглядає значно ліпше. Там сміття майже немає. Хоча й тут можна знайти ділянки, всипані гілочками. Щоправда, у порівнянні з тротуаром навпроти дев’ятиповерхівки, гілочок тут не так багато. Одне з двох — або тут підмітають хоч інколи, або менше смітять.

►Ліворуч - тротуар навпроти будинку №9. Праворуч - тротуар навпроти "Чехословацького" будинку. Ці фото ми зробили тиждень тому

Понеділок, 26 квітня, 7:30 ранку. Ми вирушили на вулицю Героїв Майдану, аби на власні очі побачити, як прибирають комунальники. Саме працювала двірник. Вона позбирала сміття із тротуару навпроти п’ятиповерхівки, що під номером 6. Після цього пішла до зупинки біля лікарні, де змела сміття з узбіччя. Далі рушила до скверу біля пам’ятника Грушевському. А ось навпроти дев’ятиповерхівки під номером 9 сміття з того дня менше не стало. Що свідчить про те, що там таки не підмітали.

Аби дізнатися, чи входить підмітання тротуарів до обов’язків двірників, ми зателефонували до Управління житлово-комунального господарства. Там кажуть, що двірники і справді мають прибирати не лише узбіччя доріг, а й тротуари. Виникає логічне запитання, чому не підмітають пішохідну доріжку навпроти будинку на Героїв Майдану, 9?

— У нас існують правила благоустрою і кожен об’єкт господарювання у себе має утримувати територію. Це не лише обов’язки двірників, а ще і торгівельних об’єктів також, — пояснює Олена Шацька, головний спеціаліст із благоустрою. — Прибирати повинні і ми, і вони. Ми одне одного підстраховуємо. За правилами благоустрою, територію 5 метрів від стіни торгівельного об єкту має утримувати цей торговельний об’єкт. У тому будинку є торговельний об’єкт, «Ощадбанк», кафе, ритуальна служба. Вони також повинні утримувати тротуар.

 

Читайте також:

Велосипедистів у Козятині , хоч греблю гати, а велодоріжок немає. Чому?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Микола Співаченко

    Влада уже давно самоусунулася від своїх обов,,'язків.Зарплати зробила захмарні на податках жителів громади без їхньої згоди і стали можновладцями, хоча є найманцями і зобов'язані звітувати перед громадою.При зустрічі отримаєте коментар.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up