Уже прийшов час обстежити дерева?

Уже прийшов час обстежити дерева?
  • Під фото: Ми побували в середу в районі школи, про яку пише наша читачка. Дійсно, частина зеленої посадки обрізана, але є і високі, потужні дерева, як на фото. Чи можуть вони становити небезпеку? Адресуємо це питання фахівцям

 

Ураганний вітер, який вирував на просторах області два дні, приніс горе в дві сім'ї на Вінниччині. Через падіння дерев померли 11-річна вінничанка та 29-річна мешканка Хмільника. Дівчинка померла в швидкій, а жінка, яка поверталася з роботи, — прямо на місці.

Одна зі стурбованих жительок Козятина, Валентина Зелінська, написала листа в редакцію і назвала його «Поки грім не вдарить».

З невеликими скороченнями ми наводимо її звернення, бо тривога її зрозуміла багатьом жителям Козятина. Правда, пані Валентина не вказала, до кого саме звертається.

Відео дня

«В різних місцях міста Козятина росте багато велетенських дерев, які несуть велику небезпеку як для людей, так і для житлових будівель. Адже буревій не оминув і наше місто.

На території будинку зв’язку, що знаходиться на вул. Матросова, в районі третьої школи ростуть старі, велетенські дерева, які несуть небезпеку.

Декілька років потому, коли підрізали дерева, одна величезна гілка впала на трубу газопроводу і як нитку перервала її. Добре, що ті, хто був присутній, швидко перекрили вентиль, який був поряд. Через кілька років на тій же території знову стався інцидент. Величезне сухе дерево впало на іншу трубу, яка була набагато більша в діаметрі і не розірвалася, а вигнулася в дугу. Працівникам довелося добре попрацювати, щоб вирівняти ту трубу.

Для чого там ростуть такі дерева? Адже ті, що підрізали раніше, обросли тонким гіллям і виглядають гарно, і не несуть нікому небезпеку. Чому і останні не підчистити? Під ними ходять діти до школи і зі школи. І не дай Бог, якщо при сильному вітрі комусь впаде гілка на голову. А якщо хоч одне з них виверне з корінням, то проблеми будуть великі. Тому що вони дістануть і електричні проводи і п'ятиповерхівку, яка розташована навпроти через дорогу, по якій  цілий день і ніч курсує автотранспорт. Синоптики попередили, що буревій може повторитися. Тож не чекаймо, коли, не дай Бог, комусь впаде на голову гілка, або дерево».

Читайте по темі:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

  • Таня Янковчук

    у кожній школі є старі високі дерева, а також училище, Но дійсно пока грім не вдарить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up