У міськраді рекламують безгосподарність очільника

У міськраді рекламують безгосподарність очільника

Ляпи прес-секретарів мера

У стрічці новин міської ради розміщена інформація про візит О. Пузиря до Могилева-Подільського в рамках виїзної колегії Вінницької ОДА. Цей допис має трохи більше 50 переглядів, тобто, його бачило навіть менше  половини працівників самої міської ради.

Однак своїм змістом він заслуговує більшої уваги, тож беремо на себе місію поширити інформацію серед значно більшої кількості городян і прокоментувати її з точки зору здорового глузду.
Перший абзац замітки цікавий лише граматичною недолугістю. Після  фрази «Олександр Дмитрович на чолі з керівником Вінниччини, міськими головами та головами райдержадміністрацій...» справедливо можна припустити, що автор матеріалу «на чолі з мером» побував на обіді після завершення колегії, де перебрав молдавського коньячку, зело популярного в Могилеві-Подільському. А коли голова на ранок розколюється, спробуй зосередитися на граматиці. Інакше, як пояснити, що в уявленні невідомого автора губернатор і колеги Пузиря персонально очолили  Олександра Дмитровича?
Однак є й альтернативне, не менш вірогідне пояснення цього ляпу: за допомогою таких вичурних, хоч і безграмотних фраз підлеглі стимулюють найбільш інтимне місце міського голови. Вони вже давно нащупали його точку G – слабкість до лестощів, а тепер один з-перед одного облизують її (хоч би язики не стерли!) Однак цього разу – чи то з перепою, чи то через банальну розумову недалекість, підлеглі відверто підставили свого шефа,  розповівши про досягнення керівництва Могилева-Подільського в питаннях благоустрою міста.
Навіть скупий перелік побаченого Пузирем «на чолі з керівником Вінниччини» викликає щиру заздрість пересічного козятинця. Ба, навіть сам Пузир перебував у повному ауті, принаймні такий вираз його обличчя зафіксований на фотографії з візиту. З 2016 року у Могилеві-Подільському облаштовано меморіал «Майдан Шани» (до речі, за благодійні кошти громади міста), до невпізнанності осучаснена територія міського парку культури і відпочинку, реконструйована центральна площа, на якій з’явилися європейські  пішохідні доріжки та алея, облаштовані газони, фонтан та пішохідний місток, зведено дитячий майданчик, відремонтовано пам’ятник засновнику Могилева, здійснено благоустрій прилеглої до площі території. Словом, там зроблено усе те, що обіцяли нам.


Доповнивши цей опис кількома фотографіями, зокрема арки перед входом у парк та його доглянутої сучасної території, міська рада з власної ініціативи спонукає нас порівняти результати роботи професійної команди з нашою недолугою. Ось що можна зробити, коли мер господар!

Відео дня


Цікаво, що  до 2016 року, коли місцеві громади отримали у своє розпорядження значні фінансові ресурси, ситуація у Могилеві-Подільському була куди гірша, ніж у Козятині. Місто мало заборгованість по заробітній платі бюджетникам, проблемним питанням була децентралізація опалення. Пузир же успадкував посаду міського голови з уже налагодженим теплопостачанням, сталою роботою бюджетних установ, ще й з везінням відомої розумової категорії став розпорядником купи грошей. І що? Поки його колеги осучаснюють свої міста за європейськими стандартами, реалізовуючи один проект за іншим, наш мер на чолі з депутатським корпусом розпорошує кошти. Там шматок тротуару зроблять, там дорогу як-небудь залатають. Як коментують городяни – то тут пос...руть, то там, аби відкати в кишенях осіли. А сквер, центральна площа, як і центр міста – обійняти і плакати. Та що там казати, у нас газонокосіння в цьому році таке ж рідкісне явище, як повне затемнення Місяця.
Треба буде вийти на губернатора з пропозицією наступну виїзну колегію провести у нас. І тему запропонувати: «Впровадження міським головою Козятина передового досвіду безгосподарності і нераціонального використання коштів в умовах  фантастичного наповнення бюджету».
За інших обставин можна було б висловити надію, щ

о побачивши, як працюють інші, наш міський голова зробить відповідні висновки. Але надія померла після майже трирічного перебування в коматозному стані. Так що залишається змиритися з фонтаном обіцянок, площею нереалізованих прожектів і меморіалом пам’яті  водогону.
P S. Окрема вдячність автору матеріалу про візит мера до Могилева-Подільського. Ви круто, хоча й несвідомо, макнули свого шефа по самісінькі помідори, описавши результати праці його могилівського колеги. Сподіваємося, що премії вас за це не позбавлять.
Костянтин Гончаренко
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up