В Козятині будується новий храм

В Козятині будується новий храм

Це буде ще одне місце молитви громади УГКЦ

 

Так виглядатиме храм

Минулої середи, 26 квітня 2017 року, на вулиці Пролетарській вирили котлован під фундамент церкви Української греко-католицької громади.

Відео дня

 

Засновником та першим духовним опікуном Української греко-католицької церкви в Козятин в кінці 2008 року був ієрей Іван Цихуляк. На даний момент він звершує своє служіння у храмі святого рівноапостольного князя Володимира і священномученика Йосафата, який розташований у м. Бердичів на вул. Котовського, 19.

У 2009 році своє служіння в Козятині розпочав ієрей Андрій Циб. У Козятині він душпастирював три роки. З його старань місцем молитви громади УГКЦ стала невелика каплиця на території Козятинського міського територіального центру на вулиці Винниченка. Саме отець Андрій Циб провів у нашому місті вшанування патріарха Йосифа Сліпого і розпочав робити документи під будівництво храму. Вшанування патріарха відбулося у 2011 році за сприяння місцевої влади. У цей рік припадало 120 років з дня його народження. Дійство відбулося у місцевому будинку культури за участі місцевої влади, владики Київського Йосифа Міляна та муніципального хору м. Стрия «Каменяр».

У 2012 році стає парафіяльним священиком ієрей Антон Борис. Він продовжив роботи по виготовленню документації. Процес тривав до 2016 року. Місце під будівництво нового храму виділено на вулиці Пролетарській. У маленькому коментарі нашій газеті відносно початку будівництва отець Антон попросив молитися за Боже благословення для будівництва Божого храму.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up