В Козятині ремонтують фасад музею

В Козятині ремонтують фасад музею
  • В музеї історії міста Козятин тривають поточні ремонтні роботи по усуненню недоліків фасадної частини приміщення, що з'вилися в наслідок досить поважного віку будинку.
  • Це єдиний будинок у місті, що має дерев'яну основу, побудований в зруб. В приміщенні сучасного музею розміщалася на початку 20 ст. земська пошта, в радянські часи районна пошта.
  • Частину з добудованих приміщень займав начальник пошти.

Як пише директорка музею Лілія Макаревич, в часи нацистського окупаційного режиму в місті , будинок використовували за тим же призначенням. Після визволення Козятина з 28 по 30 грудня 1943 року в ліву бокову частину влучив снаряд.

Відбудовували стіну тим, що було під руками. Після будівництва сучасного приміщення Відділення Укрпошти, на вул Грушевського № 15. розмістилися Органи реєстрації актів цивільного стану(РАЦС). Декілька років тому тут знаходився державний нотаріус.

Відео дня

— Маємо надію, що в найближчі часи буде відремонтовано і приміщення, де знаходилось Інвентарне бюро. Там музейники планують відтворити експозицію про репресії наших громадян у 1930-40-х роках, господарські, санітарно- технічні кімнати для відвідувачів та працівників музею, облаштувати виставкову та лекційну залу для проведення круглих столів, зустрічей та виставок митців , народних умільціх міста залізничників, — пише Лілія Макаревич

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up