В Козятині вшанували пам'ять загиблих земляків під час окупації міста в роки Другої світової війни

В Козятині вшанували пам'ять загиблих земляків під час окупації міста в роки Другої світової війни
  • Щороку, 15 липня, Козятин вшановує пам’ять загиблих земляків під час окупації міста в роки Другої світової війни.

— Саме з цієї дати 1941 року і до 28 грудня 1943 року для козятинчан тривав найжорстокіший режим. Уже в перші дні війни найбільший залізничний центр Козятин зазнав нищівних атак нацистською авіацією. Під свист бомб, ризикуючи життям, залізничники швидко відновлювали зруйновані колії, забезпечували своєчасний рух військових вантажів, евакуацію технічного устаткування, людей.
До 12 липня 1941 р. було повністю перебазовано в глиб країни паровозне депо та інші технічні служби. Під час перших бомбардувань німецькою авіацією вокзал не зазнав значних руйнувань і знаходився під правлінням німецької адміністрації, — пишуть на сайті міської ради.

До підніжжя пам’ятного знаку командирам і червоноармійцям 6-ї загальновійськової армії генерал-лейтенанта Івана Музиченка, які загинули на території Козятинської школи-інтернату-гімназії під час оборони міста та до могил невідомими солдатам на міському кладовищі.
Нагадаємо, що на меморіалах «Вічний вогонь» та «Жертвам фашизму» встановлено додаткові інформаційні таблички та облаштувано пам’ятник невідомим солдатам.
На вищезазначене міська влада виділила 100 тис.грн.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up