В Козятинському районі розпочалася виплата готівкових субсидій

В Козятинському районі розпочалася виплата готівкових субсидій

 Як завжди, перші отримувачі – власники банківських карток, більшість пенсіонерів отримають належні їм суми нарахованої субсидії через відділення зв’язку АТ «Укрпошта» починаючи з наступного тижня.

За інформацією козятинської РДА, принцип розрахунку субсидій на опалювальний період 2019-2020 років не змінився і визначається індивідуально залежно від доходів членів домогосподарств, площі житла, кількості осіб у складі сім’ї, кількості та видів послуг.

Нагадаємо, що Постановою від 20 жовтня 2019 року № 878 уряд спростив отримання субсидій для дитячих будинків сімейного типу, які відтепер за рішенням районної комісії можуть отримувати субсидію на понаднормову площу житла, також при розрахунку субсидії до уваги не братимуться матеріальна допомога та стипендія для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і придбані ними авто. Військовослужбовці отримають субсидію, незалежно від того, чи сплачували вони останні три місяці єдиний соціальний внесок.

Родина, якою придбано за останні 5 років причеп, теж матиме право на отримання субсидії. Раніше виключенням із транспортних засобів був лише мопед.

Відео дня

В розрахунок житлової субсидії враховуватиметься дохід одного з подружжя, у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу. Це збільшить розмір субсидії.

Перерахунок субсидії громадянам, яким її вже нараховано, за наявності вищезазначених обставин не здійснюватиметься.

з 1 травня 2020 року відбудеться зростання частки обов’язкового платежу за комунальні послуги з 15% до 20% від доходу сім’ї. Цей крок спрямований на посилення адресності та майже не вплине на найменш заможні категорії одержувачів субсидій. Зміна у формулі з 15% до 20% не значить такий відсоток сплати, прогнозований середній відсоток платежу буде на рівні 13,5%.

 

Опитування

А ви вже отримали кошти на субсидію?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up