В Козятинському училищі відкрили сучасний комп’ютерний центр

В Козятинському училищі відкрили сучасний комп’ютерний центр
  • У середу, 22 грудня в Козятинському залізничному училищі сталася значна подія.
  • Там  відкрили 21-й в області комп’ютерний центр, який за обчислюваними потужностями є першим в Україні серед закладів освіти.
  • Привітати учнів та педагогічний колектив училища з такою подією приїхали гості з столиці і області. Як то було у нашій розповіді

Від першого до четвертого поверху гостей учбового закладу зустрічала почесна варта Навпроти приміщення комп’ютерного центру були розміщені картини художника училища Анатолія Гордійчука. Він, у вільний від уроків час, займається з учнями художнім писанням. Щодо картин, то в училищі їх ціла виставка.  

Прибулих гостей, директора гуманітарної політики Вінницької ОДА Олександра Мельника, головного спеціаліста департаменту гуманітарної політики Андрія Волинця та заступника начальника відділу управління розподілу фінансів Тетяну Захаренко, спочатку зацікавила саме колекція картин. Ознайомившись з нею посадовці обласного центру пішли знайомитися з можливостями подарованого державою комп’ютерного центру.

Відео дня
v class="video-block">

Крім гостей з Вінниці приїхали і прийшли  в училище основні роботодателі. Це інженер-електронік Козятинського локомотивного та начальник відділу кадрів Пд-Зах залізниці.

Гості з столиці і місцевий гість в своїх промовах наводили приклади минулого і теперішнього. Наприклад, випускник Козятинського училища, а нині начальник відділу кадрів каже:

— Коли я вчився в училищі, то у нас не було такої можливості навчатися, як у вас. Від вас, щоб стати класним спеціалістом потрібно лише бажання вчитися

Інженер- електронік Козятинського локомотивного в своїй промові наголосив:

— 20 років тому коли я вчився в наших лабораторіях були умови гірші, ніж навчальна база на підприємстві. Зараз у вас кращі умови для навчання ніж на деяких підприємствах. 

Також роботодавець додав:

— Те, що у вас є дякуйте своєму директору за його турботу за вас, за його настирність дякуйте.

Надали слово і заслуженому працівнику освіти директору залізничного училища Андрію Стецюку. Він подякував гостей учбового закладу, адже училище має сучасну матеріально-технічну базу: 280 персональних комп’ютерів, підключених до мережі Internet, безкоштовний Wi-Fi в навчальному корпусі та гуртожитках училища, інтерактивні дошки, VR-окуляри, а тепер до всього цього додався комп’ютерний центр за потужностями Перший в Україні серед навчальних закладів професійної освіти

Після виступів роботодавців та посадовців департаменту програмісти училища продемонстрували гостям навчального закладу, як вони обізнані з комп’ютерною технікою.

Сім різних програм вони показали присутнім. В хід йшли вагони, сцепка з нитки, автівка і навіть квіти. Всі картинки на інтерактивній дошці ставали на круги свої в доводах програмістів. 

Подивившись сім програм гості училища сказали:

— Досить, ми задоволені знаннями учнів училища. Єдине прохання не зупиняйтеся на досягнутому результату, у вас є база з якою можна вдосконалювати свої знання, — сказав на завершення зустрічі з програмістами директор департаменту. Олександр Мельник

В коридорі роботодавці підприємств з освітянами департаменту оглянувши ще раз колекцію картин і поспішили в зворотню дорогу. 

Спустившись на перший поверх ми помітили, що в одному з класів учень групи помічників машиністів в тренажерному залі переводить в різні позиції ручку крана машиніста. З дозволу викладача спецдисципліни Олександра Пржевальського ми зайшли до класу і поцікавились в курсанта- машиніста куди він їде. 

— В Миронівку, — каже майбутній помічник машиніста електровоза.

— Так, їде в Миронівку, — підтвердив викладач  і додав. — Це теми, які йдуть по управлінню і технічному обслуговуванню локомотивів. На симуляторі є 62 несправності, які закладені в комп’ютері під час навчання. Така ситуація може виникнути в дорозі під час робочої поїздки на локомотиві. Помічники машиніста, які набувають навички роботи на симуляторі приходять в депо кваліфікованими спеціалістами. Вони насамперед вміють правильно трогатися з місця і вчасно затормозити 

—Так це локомотивна бригада, яка їде на Миронівку, а їхні одногрупники це їхні пасажири — пожартували ми і почули таку ж жартівливу відповідь

—Так, ми дійсно пасажири тільки вантажного потяга.

Молодці хлопці крім  доброї кваліфікації вони ще й мають неабияке почуття гумору — розсмішили нас і майстра групи Юрія Бялошицького. Сам майстер групи 20 каже:

—Хлопці такі веселі тому, що ніхто з них не жаліє, що обрав професію залізничника.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач45

    кращеб зробили б тепло в училищі! як згадаю яка там дубаріна була аж трусить ну нах

keyboard_arrow_up