В міській лікарні встановили надсучасний рентген апарат

В міській лікарні встановили надсучасний рентген апарат
Інжинер з Харкова Олександр Фомічев біля пульту Надсучасного рентген апаратуту
  • Ще недавно казали, що в Козятинській ЦРЛ ще й кіт не валявся, а коли вона стала міською лікарнею то все ніби окей.
  • Навіть спеціалісти Харківського заводу “Квант” в минулий четвер запустили в експлуатацію дітище свого виробництва рентген апарат марки INDIAGRAF-01 який незабаром прийме свого першого пацієнта

Про чудо рентгенівської техніки нам розповів інженер Харківського заводу “Квант”, на якому й розроблялася новинка Олександр Фомічов. 

— В цьому надсучасному апараті з імпортного приладдя тільки трубка та генератор,  всі інші агрегати це розробка харківських спеціалістів, - каже фахівець з передових технологій..

Ще нас цікавило, яка доза опромінення в апараті марки INDI. 

Відео дня

— Це в рази менше ніж в аналоговому рентген апараті союзних часів. Апарат автоматично визначає дозу опромінення для кожного окремого органу. З пененістю можу сказати, що він визначає саме таку дозу опромінення яка потрібна для даного органу —окремої ділянки тіла, кістки чи суглоба, - каже інженер Фомічов.

Всі системи розроблені з акцентом на безпеку та зниження дози опромінення. Завдяки універсальності системи дозволяють виконувати широкий спектр досліджень та збільшують  загальну ефективність робочого процесу. А зменшення тривалості дослідження стало можливим завдяки вдосконаленню робочого процесу та винятковим зображенням. У сукупності це дозволяє проводити діагностику легко, комфортно та швидко.

Розробка харківських спеціалістів

— Олександр Іванович розкажіть скільки потрібно часу щоб апарат визначив діагноз хворого чи, що з пацієнтом все в нормі?

- Цікаве питання,- каже спеціаліст. - Лікар будь-якої спеціальності періодично стикається з необхідність направляти пацієнта на рентген. Часто  пацієнт сам бажає такого обстеження. На аналоговому обладнанні доводиться чекати знімку щонайменше півгодини. На сучасному високотехнологічному обладнанні пацієнт має можливість отримати знімок відразу після процедури.

— Як в лежачому положенні зробити знімок легень?

— Пацієнта потрібно перевести з горизонтального положення у вертикальне. Спочатку апарат перевіряє свої приводи і входить в робоче положення. Автоматично він набирає висоту, щоб з переходом з горизонтального у вертикальне положенні не зачепити стелю і не впертися в підлогу. Апарат сам вибере положення для чіткого знімку без втручання фахівця для цього достатньо лише укласти пацієнта і запустити сканування.

Скоро  діагностичний центр Козятинської міської лікарні прийме першого пацієнта

Наостанок ми запитали в харків’янина, які переваги сучасного рентген апарату над тим, що є в поліклініках?

— Перелічимо основні — це краща якість зображення, менший час очікування результату, не треба тратити час на проявлення знімка, менша доза опромінення пацієнта, рентген-лаборанта та лікаря. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Геннадий Ткачук

    Ну от і навіщо було сіяти паніку,якщо чітко дотримуватися плану ,то все здається вчасно.Так що як говориться в народі циплят по осені разують,а от більшісті подібних лікарень ,ще до установок мед техніки дуже далеко..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up