В міській організації «Союз Чорнобиль України» новий голова

В міській організації «Союз Чорнобиль України» новий голова
Чорнобильці поклали квіти до пам'ятного знаку ліквідат орів ЧАЕС
  • В четвер, 6 лютого, в залі засідань міської ради відбулася позачергова конференція міського громадського об’єднання  «Союз Чорнобиль України»
  • На порядку денному було два питання. Задовольнити заяву голови організації Дмитра Ганчика за станом здоров’я на звільнення та обрати нового голову громадської організації 

 

На виборчих зборах крім самих чорнобильців були присутні керуючий справами виконкому Козятинської міської ради Сергій Заїчко,  голова районної громадської організації “Союз Чорнобиль України” Юрій Городченко та Вінницький голова обласної організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” Микола Бойчук.

 Тривалий час на цій громадській посаді перебував ліквідатор ІІІ гатегорії— керівник якого знали не тільки в Козятині Дмитро Ганчик. Залізничник за професію, ліквідатор за викликом долі написав заяву на звільнення за станом здоров’я. Як наголосив гість з Вінниці рішення Дмитра Івановича організація підтримує, але враховуючи його великий вклад в розвиток організації та його великий досвід керівника пропоную перевели його почесним головою громадського об’єднання “Союз Чорнобиль України” з правом голосу. Таке рішення присутні в залі приняли одноголосно.

Також одноголосно новим головою міської організації обрали  Володимира Непочурука який до цього був заступником міської осередку “Союз ЧорнобильУкраїни”

Відео дня

Ще на конференції постало питання в зверненні до міської ради, щоб зупинку автобуса “Універмаг” на зупинку імені Героїв Чорнобиля.

Під кінець конференції новому очільнику організації побажали успіхів на посаді голови організації. Він в свою чергу завірив присутніх, що оправдає довіру колективу.

За традицією після зборів чорнобильці  йдуть до пам’ятного знаку героїв Чорнобиля щоб покласти квіти до пам’ятника та пом’янути їх хвилиною мовчання.

Підійшовши до пам’ятного знака пригадав, що на зустрічі з художниками нам поручили запитати в керівників організації, чиє зображення на пам’ятному знаку. Художники запідозрили, що там українця казахом замінили.  Це питання ми периадресували голові районної організації “Союз Чорнобиль України” Юрію Городченку. Юрій Миколайович повідомив, що на пам’ятному знаку Ісус Христос попереджає, що з атомом не жартуйте.

Після покладання квітів своїми враженнями від зустрічі поділився голова обласної організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” Микола Бойчук 

— Любе зібрання повинно приносити якісь результати, —  каже Вінницький гість. — У вас в Козятині розумні люди кожен щось уміє, щось знає. І саме основне мені сподобалось, що в залі говорили не просто щоб поговорити, а давали хороші пропозиції. Я наприклад розповів все що знаю. Тепер залишається нам надумане втілити в життя. До кого звертатися ми знаємо. Мерія нас почула я думаю, що вони з вами працюють позитивно. Я думаю що потрібно зберігати такі традиції. Було б дуже добре коли представника “Союз Чорнобиль обрати до депутатського корпусу будь якого рівня. Щоб було два-три чоловіки в районі. Вони разом могли виконувати замовлення не тільки ліквідаторів, а й ветеранів, інвалідів та пенсіонерів. Основне щоб на відповідальні посади обирати добрих та порядних людей.Підсумував свою розповідь голова чорнобильців області.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up