В місті можливий зрив опалювального сезону. Почекаємо до понеділка

В місті можливий зрив опалювального сезону. Почекаємо до понеділка
  • На календарі кінець жовтня. Майже кожного ранку трава покривається інеєм, а в посудинах замерзає вода. В цей час діти прийшли у класи після вимушених через холод канікул.
  • У батьків увірвався терпець і вони пішли шукати відповіді, коли буде тепло у міського голови

У вівторок, 26 жовтня батьки, бабусі дітей, підтримані місцевими активістами, зустрілися з міським головою Тетяною Єрмолаєвою на першому поверсі в кабінеті, який займав майже рік тому голова районної ради

Спочатку міський голова Тетяна Єрмолаєва назвала причини, по яким не можна запустити котельні, які обігрівають заклади шкільної і дошкільної освіти. Ще в кінці опалювального сезону керівництвом міста було озвучено, що лушпинням соняшника більше ніхто палити не буде тому з діючим постачальником тепла будуть розірвані відносини, як постачальника тепла. Ми не знаємо, хто стоїть за постачальником тепла та ще в кінці опалювального сезону ходили чутки, що він не з простого десятка і просто так з Козятина не піде. Кажуть, стояли і зараз стоять за ним впливові люди, які знають закони і знають шпарини як закони обійти. Як кінцевий результат — це одностороннє розірвання контракту. Особисто батькам байдуже, хто буде в котельні і чим він має топити. Вони хочуть знати, коли в школах і садочках буде тепло. А перспектива вимальовується не райдужна. Чим буде палити не навчений кочегар «Чистого міста»? На дрова підписані договори, а лісовози з Вінницької та Житомирської області тільки через неділю. Тому ситуація така: сказати більш доступною мовою — розвалили старий паркан, а нового не збудували.

Відео дня

 

Звичайно, ми не будемо коментувати позиції сторін у підвищених тонах. Керівництво міста з одного боку не знає, чим і як воювати з аферистами, а з іншого боку втратили дорогоцінний час, якого зараз у них просто немає. Більш ближчою до ситуації була позиція Депутата міської ради Євгена Малащука. Ось, що він сказав:

— Міська рада прийняла рішення змінити теплопостачальника і виразилося в рішенні сесії в травні місяці, де було прийнято рішення розірвати договір з попередніми теплопостачальними організаціями. На що особисто мною і нашим депутатським корпусом було задано логічне запитання, в який напрямок ми рухаємось. Хто буде опалювати місто, чи це будуть модульні газові котельні чи це буде альтернативне паливо чи це буде теплопостачальник чи котельні буде опалювати місто. Відповіді, яким буде опалювальний сезон ми навіть з сьогоднішньої ситуації ні я ні ви не побачили. Говоримо про «Чисте місто». Тільки на сьогоднішній день за весь період весни літа та осені ніякої матеріально технічної бази, документальної бази і договорів на те, що «Чисте місто» має топити на сьогоднішній день немає і це підтвердила міській голова.

— Тобто вони на вашу думку заходили в опалювальний сезон не готовими? — запитали ми у Євгена Малащука

— Так, вони заходили в опалювальний сезон знаючи, що у них сфера не готова. Говорити за те, що вони розраховували, що попередній теплопостачальник буде топити м’яко виражаючи я вважаю недоцільним. Тому що міська рада вирішила розірвати з ними договір. І друга сторона медалі. Я знаю, що договірні відносини з користувачами і постачальниками наскільки мені відомо не знаю, як була комісія з надзвичайної ситуації, де попередні тепло організації не відмовлялися топити, але вимагали сплати за послуги попереднього опалювального сезону. Я думаю, що це була також одна із причин.

— Ви, як в минулому начальник ЖКГ, який ви бачите вихід?

— На даний момент зараз не стоїть питання, хто буде топити і як. Йдеться про можливий зрив опалювального сезону в місті. На даний момент це питання потрібно прискорювати, тому що як будуть морози і ми зупинимось, то розморозимо всю опалювальну систему. Я не знаю чи є у влади розуміння куди рухатись. Сьогодні ми почули, що тільки через 10 днів мають бути проектно кошторисні документації. Закупівля котлів і монтаж це не менше місяця і то в дуже швидких темпах. Скоріше всього будуть ще якійсь судові рішення. На даний момент я вважаю, що міська рада не готова до опалювального сезону

Батьки мали радикальні настрої. Мама Руслана розповіла, що її дитя від холоду не тільки хворіє простудою, а й стали у дитини прояви нетримання сечі. Інша мама з болем сказала:

«Ми поки що у жовтій зоні. Саме дітям повчитися, але ж той собачий холод». Маючи радикальні настрої батьки прийняли рішення і запевнили владу, що у них вистачить терпіння до слідуючого понеділка. Якщо ситуація не зміниться на краще, то батьки приведуть своїх дітей у міську раду, а кабінет міського голови облаштують у ліцеї- школі. Тож дочекаємося понеділка. Нам здається, що він буде кращим від вівторка, 26 жовтня.

Читайте також:
Козятин потрапив на ICTV: знімали сюжет про котельні та постачальників тепла

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Альоша Капніст

    78 обратитесь к психиатру вы врождённый болван с ограниченным кругозором
  • Олександр Мединський

    Спалити відьму на кострі.
  • Читач23

    Таку міську владу в смітник
  • Иннуля Терещук

    Моя дитина мерзне в школі сидить в курткі на уроках. Я не щитаю що це є нормально! Єрмолаєва ти що аху.... Просто слов уже нема!!!!!

keyboard_arrow_up