В музеї історії міста Козятин триває виставка новорічних іграшок

В музеї історії міста Козятин триває виставка новорічних іграшок
  • В новорічно- різдвяну казку можна потрапити під час свят, відвідавши Музей історії міста Козятин. Там в експозиційних залах представлено виставку годинників кінця 19 і 20 століття колекціонера Юрія Гордійчука «І плине час».
  • Музейники міста організували цікаві 6 тематичних локаційних зон, де розмістили також із фондів музею ялинкові прикраси середини 20 століття

Про це на своїй сторінці у Фб пише директорка музею Лілія Макаревич.


Cеред них на мініатюрних пластикових ялинках 1970-х років, подарованих музею Олександром Соловйовим, Людмилою Дзюбенко представлено маленькі іграшки із домашньої скарбниці Світлани Ігнатенко. Тамарою Плахотнік та Антониною Головненко подаровані целюлозні ялинки, які вбрані іграшками з вати, дротяними з відходів індустріального виробництва, монтажними зі стеклярусу після воєнної доби, більшість з яких, а це корзинки з яблуками, літаки, гвинтокрили, ракети, буси, млини, сніжинки, навіть тваринки (в музейній колекції є дивовижний зайчик) виготовлялися зі скляних пустотілих трубочок.

Відео дня

— В залі, де розміщено експозицію про видатного кінорежисера Віктора Іванова можна побачити картонажні іграшки 50-60-х років, за технологією виготовлення схожі на картонні «дрезденки»- це тиснені на картоні об’ємні зображення тваринок та людей, які в 19 ст. випускалися в Дрездені Німеччина, виготовлялися на суцільному картоні і вирізалася бажаючими оздобити ялинку, склеювалися клеєм та розмальовувалися фарбою, а в 30 –ті роки 20 ст. фольгою, — пише пані Лілія —  На вході до музейного фойє розмістилася ялинка на багажнику дитячого велосипедика 1970 –х років «Леопольд», принесеного Антониною Головненко. Привів його до виставкового вигляду завідувач господарством музею Петро Лопатюк.

Мешканців та гостей Козятина запрошуютье завітати до музею і поринути в атмосферу свого дитинства.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up