В одній із шкіл нашого району учнів 5-9 класів відправили на «дистанційку»

В одній із шкіл нашого району учнів 5-9 класів відправили на «дистанційку»

Лише тиждень тому школярі та вчителі святкували День знань. Всіх вітали з початком навчального року. Проте учнів середніх та старших класів Уланівської ТГ вже перевели на дистанційну форму навчання. Причина — стрімке зростання захворювання COVID-19

В Уланівській територіальній громаді відбулося засідання Комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо спалаху захворювання на  COVID-19. Комісія вирішила з 6 вересня перевести учнів 5-9 класів навчального закладу села Рибчинці на дистанційну форму навчання. Діти цих старших та середніх класів не ходитимуть до школи по 17 вересня.Натомість навчання учнів молодших класів залишили без змін  з дотриманням санітарно-епідеміологічних норм.

Слід додати, що на офіційній сторінці МОЗ України опублікували критерії переходу на онлайн-освіту ⬇️

Відео дня

— Навчальний 2021–2022 рік в Україні розпочався у звичному форматі — діти пішли до садочків та шкіл, а студенти — в університети та коледжі. Та варто розуміти, що наближається період, коли очікується збільшення захворюваності на гострі респіраторні вірусні хвороби, у тому числі на COVID-19. Отже, залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів може змінюватися, — йдеться в повідомленні

Навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв:

⚫️ «Зелений» рівень епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності)

Відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. Однак варто пам’ятати про протиепідемічні заходи, затверджені постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів (https://cutt.ly/RWTkyar) та закладів освіти (https://cutt.ly/PWTkobt).

⚫️ «Жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності)

Відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог.

Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства.

⚫️ «Червоний» рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності)

Відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up