В самгородоцькій школі-інтернат зберігалися використані голки від шприців?

В самгородоцькій школі-інтернат зберігалися використані голки від шприців?
  • Директору закладу оголошено догану 
  • Про це повідомляє vlasno.info 

Омбудсмен Верховної Ради України з прав людини виявив ряд порушень у Самгородоцькій школі-інтернат. Виявляється, лікарі до дітей з інвалідністю приїжджали лише на вихідні.

Ще у кінці 2019 року представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Вінницькій області Валерій Ольховий розповів, що у закладі помітив ряд порушень:

– У закладі офтальмолог, педіатр працювали на 0.5 ставки, тобто медичні працівники з іншої області приїжджали лише на вихідні. Хоча в школі-інтернаті мали бути щоденно. Також було порушено право дітей на освіту. Ми виявили, що вчителями не ведуться класні журнали, не записуються оцінки, теми уроків, відвідування дітей, зошити не перевіряються. Одному із вчителів оголосили догану. Також було ряд порушень у харчоблоці – бруд, мухи, не було стікерів на продуктах, продукти лежали не на своїх місцях. Працівники закладу не були ознайомлені зі своїми посадовими обов'язками.

Відео дня

У медичному кабінеті зберігалися використані голки від шприців у місткості з маркуванням відходи групи В. Директор Самгородоцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Козятинського району Павло Паламарчук зауважив:

– Щодо використання голок, лікарі їх не встигли викинути до приїзду омбудсмена. Вони мали це зробити на наступний день. Працівникам, які відповідали за це – оголошені догани.  Всі інші порушення ми виправили.

Наразі, як зазначив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерій Ольховий лікарі до дітей приїздять у робочі дні. Невдовзі омбудсмен здійснить не планову поїздку до закладу та перевірить чи справді виправили усі порушення. Відомо, що в Самгородоцькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат Козятинського району Вінницької обласної ради навчаються діти, які мають вади зору. До закладу часто привозять дітей з інших районів. Наразі в школі-нтернат перебуває ( vlasno.info

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up