В селі Козятин школярам стежку перерили тому, що гавкають собаки

В селі Козятин школярам стежку перерили тому, що гавкають собаки
  • В редакцію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці будинку 151 вулиці Подільської. Вони повідомили, що минулої п’ятниці невідомими особами був перекритий прохід загального користування між вулицями Подільської та Грабовського.
  • На початку травня цього року той прохід вже раз блокували. З дозволу сільської ради він був розблокований. Тепер нова вихідка людей які заради спокою власних собак готові створювати дітям перешкоди. Подейкують що блокують прохід тому, що собаки на дітей гавкають, а чотирилапим зайві емоції шкідливі для здоров’я  йшлося в повідомленні. 

Приїхали ми на місце події з боку вулиці Грабовського. Від побаченого стало зрозуміло, що земельну перешкоду було здійснено за допомогою екскаватора.. На самому початку дорожньої переходи на нас дивилася канава до двох метрів глибини. В середині проходу насипано декілька кубометрів грунту. Судячи з того що на купі тої землі видніється добре протоптана стежина, можна зробити висновок, що ті хто викопав на доріжці котлован створили для школярів ситуацію з можливим дитячим травматизмом. Адже діти й надалі користуються цим проходом. Вони спочатку  піднімаються на грунтову вершину, на другому етапі чіпляються руками за сітку паркану і таким чином долають вириту траншею.

Спілкуючись з мешканцями багатоквартирних будинків стали відомі інші факти щодо переходу між цими двома вулицями

Відео дня

— Це не перший випадок коли блокують прохід загального користування, — говорить пані Юлія. — В травні цього року хтось заблокував його трьома залізобетонними опорами. Школярі боком просовувалися між щілинами тих конструкцій. Побачивши, що діти пролазять через щілини залізобетонні опори хтось як кажуть «на совість» змастив їх салідолом. Ми вирішили, що такого не повинно бути, пішли до голови сільради. Тетяна Катеризюк дала дозвіл на знесення пішохідної перешкоди. Чоловіки намагалися розкопати опори. Тільки переконавшись, що стовпи на проході були вмонтовані за допомогою бура ми за 500 гривень замовили автотехніку, яка впоралася з поставленою задачею.

— Яку роль цей прохід відіграє для вас? — запитали ми мешканців багатоповерхівок.

— Наші діти ходять тудою до школи, — каже пані Катерина. — Навіщо дітям обходити до півкілометра шляху. Ця канава обов’язково буде засипана. Впаде сніг і в ту канаву чиєсь дитя скоріше всього впаде. Ми не допустимо знущання над нашими дітьми. Ми знов підемо до голови сільради нехай дає дозвіл щоб засипати канаву 

— Тоді для чого вам було звертатися в редакцію? Поцікавилися ми у присутніх

— Ми виходили з того можливо після газетної публікації в когось прокинеться совість і він сам загорне ту канаву

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 У Білопіллі горів житловий будинок 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up