В Махнівці відкриють «Культурно-туристичний центр Тимка Падури». Триває активна підготовка

В Махнівці відкриють «Культурно-туристичний центр Тимка Падури». Триває активна підготовка

Вперше там відбудеться щорічний Міжнародний фестиваль, присвячений популяризації творчості українсько-польського поета 19 ст., козацького лірника, торбаніста та автора популярної пісні "Гей, Соколи!" Тимка Падури. 


Завдячуючи команді "Медіа Центру "Власно" , яка взяла на себе частину організаційної роботи щодо реалізації проекту, допомогла написати проект та вибороти грантову допомогу на реалізацію проекту в Українському культурному фонді , Махнівській сільській територіальній громаді. районному керівництву, вже закладено фундамент для нового культурно-туристичного місця, яке приваблюватиме туристів та поціновувачів творчості Тимоша Падури не тільки з України та Польщі, але й з інших країн Європи .
Як пише козятинська РДА, на даний час ідуть внутрішні поботи по облашуванню "Культурно-туристичного центру Тимка Падури", який буде розташований в приміщенні Махнівського будинку культури.
За інформацією місцевого краєзнавця Миколи Купчика вже зібрані матеріали про життя та творчість поета та підготовлено до видання рукопис книжки «Стежками Тимка Падури».
Нагадуємо, що відкриття культурно-туристичного центру заплановано на 21 вересня 2019 року, в день проведення І Міжнародного фестивалю "Гей, соколи!" в селі Махнівка.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up