В Сигналі на дні села був концерт, як на день міліції союзних часів

В Сигналі на дні села був концерт, як на день міліції союзних часів
  • Щорічно за доброю традицією 2-го серпня мешканці села Сигнал відзначають День села. Його Іменини співпали з престольним святом пророка Іллі. Сигнал село молоде йому виповнилося всього 195 років.
  • На свято свого рідного куточка з’їхалися люди, які тут народилися, а місцеві хлібороби влаштовують їм і гостям села прекрасне свято. Як то було у нашій розповіді

За декілька днів до початку свята діти художники розмалювали імпровізований глядацький зал. Сам святковий захід був запланували на 17 годину. Дітей селян почали вітати з 11 ранку. Ім спонсори свята приготували феєрверки. Далі підростаюче покоління розважали артисти театру. Вони влаштовували дітям свілякі конкурси та ігри. Коли ми запитали в 4-ри річної Наташи, що їй найбільше сподобалося в дитячій програмі вона без вагань відповіла: “Ловити бульки”. Це артисти театру спеціальним приладдям пускали на пів зросту малечі мильні бульбашки. Дітей казкові герої забрали на татуювання і почалося свято для дорослих і їхніх дітей. Діти, хоч пішли робити тату та з малюнками на руках поверталися до батьків.

Програму для дорослих відкрили самі іменинники — вокальний гурт «Берегиня» піснею «Хліб та сіль». А дівчата в національних костюмах за українською традицією рознесли святкуючим коровай. Продовжив святкову програму художній керівник «Берегині» Володимир Іжицький. Після його виступу іменинників привітали міський голова Тетяна Єрмолаєва, староста старостинського округу Ольга Козак, депутати обласної ради Ірина Колесник та Ігор Грубеляс і заступник начальника управління сімейної, дитячої молодіжної політики Людмила Кудимець.

Відео дня

Всі вони наголошували, що Сигнал по факту вже з’єднався з містом, а значить, в село має прийти міська цивілізація. Все творять молоді руки, запевняли вони і перший крок до великих звершень зробили самі сигнальці. В цьому році в Сигналі було 4-ри випускників, а на їх місце у вересні прийдуть 11 першокласників. Майбутніх першачків запросили на сцену де їм вручили подарунки рюкзаки для школи. Шанують в селі молоді сім’ї та багатодітні родини. Наймолодшою сім’єю в селі є Світлана та Олег Бронецькі. На День села привітали подарунками наймолодшу сім’ю і тих, хто виховує трьох і більше дітей. Це Ірина Юр’ївна та Ігор Павлович Нейман, які виховують 3-х діточок, а Поліна Кочена та Ігор Мотуз виховують 4-х дітей.

У Поліни Миколаївни ми запитали, як важко в нинішніх умовах виховувати 4-х діток. 

- Нічого складного немає, - каже вона, - просто треба любити дітей. 

Трохи більше сказав голова сімейства пан Ігор

- Коли свої обов’язки знаєш краще, ніж свої права, то в сім’ї завжди порядок, - сказав пан Ігор. - Щоб покращити сімейний бюджет іноді доводиться комусь їхати на заробітки. Моя дружина поїхала в Польщу і не переживала, як там буде вдома, тому що була впевнена за її відсутності діти будуть доглянуті.

Від молодих сімейних пар і багатодітних родин перейшли до найстарших. Привітали ветеранів праці Надію Давидюк, Емілію Мединську, Марію Дімітрову, Олену Остапчук, Василя Катоноса, Франца Цимбаровича, Віру Федорець, Валентина Сусловця. Відзначили сімейні пари, які вже багато років у шлюбі.

Минуло 64 роки, як Галина та Іван Найдюк стали на весільний рушник, а Марія та Франц Цимбарович мають 62 роки сімейного стажу. Тільки на жаль, лауреати діамантових весіль’їв отримають подарунки вдома.

Словами ведучих сигнальці низько вклонились українським захисникам, які пройшли горнило АТО/ООС і воїнів, які виконували інтернаціональний обов’язок в гарячих точках різних країн, і стали прикладом для підростаючого покоління. Їх також запросили на сцену.

Привітавши всіх продовжили концертну програму. Пам’ятаєте, як в союзні часи чомусь найкращий концерт був на День міліції. В Сигналі також зібралися майже всі найкращі вокальні колективи Козятинщини. Бракувало тільки «Камертона», «Калини», вокалістів Дмитра Плотніцького та Олександра Бонюка. Тай без них свято всім без винятку настільки сподобалось, що відповідали двома словами: “Свято Супер”. А його родзинкою став колективний флешмоб, коли всі колективи «Берегиня», «Яворина», «Водограй», колектив бального танцю «Візаві», вокальні «Струни серця», «Горлиця», дитячий колектив» Ямденс», тріо «Баян» та дует «Гармонія» з солісткою Марією Кулешею виконали пісню «Щаслива родина»

Супер було й біля казана, де наливали всім без винятку безкоштовну юшку.

- День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення, - сказала наостанок свята директор сигнальського будинку культури Людмила Заремблюк.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Марина Трофимова-Григоренко

    не Валентина Сусловця, а ВалентинУ СусловецЬ, выправте будь ласка помилку!

    Artur Edu reply Марина Трофимова-Григоренко

    Вони безграмотні та не дуже відповідальні. Написали абияк та мусиш жіночко тішитися :)
  • Алла Матіщук

    Людмила Заремблюк чудовий керівник та гарний організатор. Свято було дуже гарне..
  • Лена Дмитрук

    Молодці, організатори, бо в нас немає такого свята!

    Вячеслав Гончарук reply Лена Дмитрук

    У Вас— це де?

    Artur Edu reply Вячеслав Гончарук

    В Козятині звичайно - Лена Дмитрук проживає у цьому місті

keyboard_arrow_up