В Україні розповіли про план «Б» на випадок зупинки транзиту російського газу

В Україні розповіли про план «Б» на випадок зупинки транзиту російського газу

Україна має план «Б» на випадок, якщо Москві і Києву не вдасться домовитися про продовження транзиту газу через українську територію після 2019 року.

Про це в інтерв’ю «Бі-бі-сі Україна» заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк. Він зазначив, що транзит необхідний Україні, оскільки вона отримує від цього три мільярди доходів. Крім цього, російський газ потрібен Києву ще й для коректної роботи української газотранспортної системи.

Але Данилюк висловив упевненість, що Україна зможе вижити і без російського газу. «Ми проходили через дуже складні виклики. На все є відповідь, просто треба завжди думати, як нам посилювати наші позиції», — сказав він.

Чинний контракт на транзит газу через Україну закінчується в кінці 2019 року. Тоді ж Росія планує запустити два газопроводи в обхід України — «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Відео дня

Крім того, Україна може зіткнутися з технічними проблемами в роботі ГТС, оскільки в підземних сховищах, крім газу, який відбирається при експлуатації в період споживання, зберігається буферний газ. Це невеликий обсяг газу, який знаходиться в сховищах для підтримки безперебійної роботи ГТС і не підлягає відбору.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній) 13:03 Лелеки повернулися, а їхньої домівка немає — зруйнували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up