В Україні скоро прикриють супутникове ТБ, що робити і чи можна обійти кодування

В Україні скоро прикриють супутникове ТБ, що робити і чи можна обійти кодування

«Чи зачепить нововведення ні багато ні мало, а 4,4 млн домогосподарств. З нового року вони не зможуть дивитися безкоштовно 23 каналу чотирьох українських медіагруп, в числі яких” 1 + 1 “, СТБ, Інтер, ICTV,” Україна “. Канали просто зникнуть », – йдеться в популярному блозі, передають Патріоти України.

Цитуємо далі:

“Кажуть, робиться це все заради боротьби з піратством і дотримання медіагрупи зобов’язань перед правовласниками, у яких вони частково закуповують ТВ-контент. Пояснити, що відбувається, ми попросили Андрія Мальчевського, директора департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення групи” 1 + 1 media ” .

Коли час “Ч”?

20 січня 2020 року. Чотири найбільші українські медіа-групи – “1 + 1 media” ( “1 + 1”, “2 + 2”, ТЕТ, УНІАН, “Плюсплюс”, “Бігуді”), “Медіа Група Україна” ( “Україна”, НЛО TV , “Індіго”), StarLightMedia (СТБ, Новий канал, ICTV, М1, М2, “оце ТБ”) і Inter Media Group ( “Інтер”, НТН, К1, К2, “Мега”, “Піксель”, Zoom, Enter -фільм) закодують свій супутниковий сигнал.

Відео дня

Це означає, що у телеглядачів, які дивилися українські супутникові телеканали у вільному доступі, більше такої можливості не буде. Дата – незмінна. Все телегрупи закодують сигнал одночасно.

Що з іншими телеканалами?

Кодується не саме супутник, а тільки сигнали вищезазначених телеканалів, де є дорогий розважальний контент. Інформаційні канали, на яких люди дивляться виключно новини та інформаційні передачі, залишаються у відкритому доступі. Так само, як і всі державні (UA: Перший, “Рада”, “Культура” і т.д.), обласні, регіональні канали. Вони кодуватися не будуть.

Чи будуть пробні кодування?

Зараз вже йде інформаційна кампанія, де глядачам пояснюють, що буде відбуватися і що потрібно робити, щоб не залишитися без доступу до телебачення. З 4 листопада почнуться так звані маятникові відключення. Це означає, що на основних каналах медіагруп (наприклад, в медіагрупі “1 + 1 media” – це канали “1 + 1”, “2 + 2” та ТЕТ) транслюватимуться інформаційні плашки з детальною інформацією про терміни кодування, альтернативні способи прийому ТВ-сигналу, з рекомендаціями щодо вибору приймальних пристроїв.

Чи можна зламати кодування супутникового сигналу?

Ні, зламати код не можна. Всі місцеві “майстри-Ломастеров” вам в цьому не допоможуть. Так, як кажуть, немає нічого неможливого, але злом дуже складна і дорога процедура. Система кодування має багатоступеневий захист, яка може змінювати параметри і ключі “на льоту”, тому можливість злому мізерна. Якщо люди зараз куплять тюнер, який не є сертифікованим або використовує піратську технологію “кардшаринг”, це будуть гроші, викинуті на вітер. Все установники тарілок про це знають, тому не ведіться на вмовляння умільців, які намагаються продати вам свій ненадійний товар.

Чи має значення модель тарілки і який тюнер потрібно купувати?

Модель супутникової тарілки ніякої ролі не грає – вона у вас як була, так і залишається. Треба замінити тільки супутниковий тюнер – це та сама коробочка, яка стоїть біля телевізора і в яку підключається кабель від супутникової антени. Єдиний легальний приймач, який буде працювати і дозволить розкодувати сигнал, – це тюнер з маркуванням УТБ (українське телебачення).

Тюнер УТБ – це універсальний супутниковий приймач, які дозволяє приймати як телеканали у відкритому доступі, так і закодовані телеканали.

Де купити тюнер?

Майстри, які встановлюють супутникові тарілки по всій країні, поінформовані про це. Тюнери будуть в наявності у всіх регіональних дилерів, які займаються супутниковим телебаченням.

Також в магазинах побутової техніки та електроніки. Ви можете встановити його самостійно або ж звернутися безпосередньо до офіційних супутниковим платформ Viasat або XtraTV.

Також існує сайт “Телемастер” (telemaster.com.ua). Там можна вибрати свій населений пункт і отримати всю потрібну інформацію. Зокрема, про майстрів і їх контактні номери, за якими можна замовити тюнер і його установку. Рекомендована роздрібна ціна тюнера УТБ – 1099 грн. Будьте в курсі: тюнер ще називають ресивером, або сет-топ-боксом.

Як підключитися після покупки тюнера УТБ?

Отже, ви купили тюнер з маркуванням УТБ (ще раз повторимося, це єдиний приймач, який дозволить декодувати супутниковий сигнал). В Україні є два офіційних оператора супутникової платформи – Viasat і XtraTV. Вам потрібно стати їх абонентом. Для цього необхідно зателефонувати в колл-центр одного з цих операторів – там вам дадуть необхідні рекомендації по підключенню. Інших варіантів немає.

Співробітникові колл-центру ви називаєте серійний номер тюнера, уточнюєте умови підключення та таким чином укладаєте “публічний договір” (ніяких папірців не потрібно). Далі вибираєте потрібний вам пакет каналів (їх може бути різна кількість – від цього і залежить ціна), оплачуєте щомісячну вартість пакету – все готово! Тюнер налаштовується автоматично: якщо ви передали оператору серійний номер пристрою і оплатили вартість обраного пакета, вам віддалено активують тюнер, і він буде готовий до використання. Плата – щомісячна. Все як з мобільним зв’язком: оплатив – користуєшся, не сплатив – надання сервісу призупиняється до моменту оплати.

Колл-центри Viasat і XtraTV працюють цілодобово, ви можете дзвонити в будь-який незрозумілій ситуації і отримати кваліфіковану відповідь.

З нового року рекомендована ціна для найоптимальнішого пакету телеканалів, включаючи закодовані українські телеканали, – від 80 грн. Кожен може вибрати пакет на свій розсуд.

Якщо у мене було, припустимо, 100 каналів, а я купила пакет на 50. Чи залишаться на супутнику інші? Частина телеканалів залишається у відкритому доступі. Тому ті канали, які є у відкритому доступі, також будуть доступні для прийому і перегляду на супутниковому приймачі УТБ. Просто у вас з’явиться можливість прийняти велику кількість інших тематичних каналів, доступу до яких у вас не було.

Що з ефірним цифровим телебаченням (Т2)?

Ефірно-цифровий провайдер Т2, де надані 32 каналу, буде працювати в колишньому режимі. Він залишається безкоштовним. Підключення до Т2 має свою специфіку – в деяких регіонах в залежності від географічного розташування, рельєфу можуть бути проблеми з прийомом цифрового сигналу Т2. Тому перед придбанням Т2 приймача бажано перевірити наявність покриття і сигналу.

Чи можна комбінувати супутник і Т2?

Можна, можливо. Але для цього вам потрібно буде весь час міняти кабелю. Дивіться щось по супутнику – міняєте кабель в один тюнер, якщо Т2 – в інший. Але на практиці це не дуже зручно.

Якщо у вас є два телевізори (або вам простіше купити другий), то один можна налаштувати на Т2, другий – на “безкоштовний” супутник, на якому ви будете дивитися тільки те, що є у відкритому доступі.

Інші варіанти?

Вас не позбавляють контенту – вибір є. Як ми вже говорили, ви можете підключитися до однієї з двох супутникових платформ (Viasat або XtraTV) або вибрати ефірне телебачення Т2.

Можна вибрати кабельне телебачення, якщо таке є в вашому регіоні. Якщо є інтернет – підключитися до послуги IPTV або OTT.

Знову-таки, якщо є наявність інтернету, можна придбати Smart-телевізор. Ці телевізори дозволяють дивитися контент, ставити програми або фільми на паузу (TimeShift), дивитися їх в запису протягом 7 днів (CathUP). Простіше кажучи, використовувати його як комп’ютер – не тільки дивитися потрібний вам контент, але і вести соцмережі, шукати потрібну інформацію. Але в цьому випадку, не забуваємо, вам також потрібно щомісяця оплачувати послуги інтернету і ОТТ-провайдерів.

З якою метою кодується сигнал?

Канали, сигнал яких буде закодований, – комерційні. Телебачення крім соціальної спрямованості є також і бізнесом. Кожен телеканал прагне виробляти і створювати якісний контент, який буде затребуваний телеглядачем. Телеканали вкладають значні ресурси у виробництво і закупівлю контенту: шоу, програми, іноземні телевізійні формати, які адаптують для локального ринку. Крім того, правовласники і виробники телевізійного контенту повинні бути впевнені в тому, що він буде транслюватися виключно на певній території мовлення відповідно до встановлених домовленостей. Велика частина абонентів супутникового прийому отримують ТВ сигнал з відкритих джерел і не платять за перегляд комерційних телеканалів. Через це правовласники ТБ-продукту недоотримують значні кошти, які могли б вкласти у виробництво нового якісного контенту. Глядачі стають все більш вимогливими і хочуть дивитися ще більш цікаві і яскраві програми, а на це потрібні кошти.

Хто куди?

Зараз на відкритому супутнику знаходяться 4,4 млн домогосподарств. Ми проводили дослідження, як розподіляться глядачі, коли закодується супутник. Результати такі:

З 4,4 млн. – 600 тисяч домогосподарств стануть абонентами двох супутникових платформ, більше мільйона домогосподарств перейдуть в цифровий Т2 ефір. У кабельне телебачення із супутника перейдуть 800 тисяч домогосподарств і приблизно 650-700 тис. Перейдуть в ОТТ / IPTV. Частина абонентів залишиться на супутнику без підключення до супутникових платформ, частина розподілиться по інших технологіях і способам прийому ТВ-програм. Майже чверть населення нашої країни користується аналоговим телебаченням, яке планують відключити 30 червня “.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергей Башин

    всем смотреть российские каналы классно сделают
  • Ірина Ганчик

    Ну так вибрали ж покращення,тепер іжте не обляпайтесь:)))))
  • Ірина Ганчик

    Ну так вибрали ж покращення,тепер іжте не обляпайтесь:)))))
  • Іраїда Рішан

    Со следующего года будет платный воздух
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up