В Україні ввели в обіг нову купюру 200 гривень (Опитування)

В Україні ввели в обіг нову купюру 200 гривень (Опитування)

Сьогодні в Україні Нацбанком в обіг вводяться нові купюри 200 гривень. Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора.

При цьому старі банкноти цього номіналу зразка 2007-2019 року з обороту не вилучаються, тож обмінювати старі банкноти на нові не потрібно.

У повідомленні регулятора сказано, що введення нових купюр пов'язано з безпекою: грошові знаки згідно з міжнародними стандартами час від часу необхідно оновлювати, щоб мінімізувати спроби зловмисників підробити банкноти.

Відео дня

Чим відрізняються нові купюри від старих?

Кардинально дизайн 200 гривень не зміняться: залишиться зображення Лесі Українки, не змінюється також і основний колір банкноти і розмір.

Відмітним знаком нових купюр стане оптично-змінний елемент SPARK, який має поступово змінювати колір від пурпурного до золотисто-зеленого.

Ще однин інноваційний елемент захисту - «віконна» захисна стрічка. Ця частково введена в товщу паперу полімерна стрічка містить цифрове зображення номіналу банкноти та графічний знак гривні. Якщо змінювати кут нахилу банкноти, спостерігається кінетичний ефект - змінюється напрям руху її фонового зображення.

Також покращено рельєфність елементів друку, у тому числі елементу для людей з вадами зору. Змінено й удосконалено ультрафіолетовий та інфрачервоний захист; серійний номер чорного кольору виконаний шрифтом зі змінною висотою знаків та розташований вертикально вздовж правого краю зворотного боку банкноти.

Використання нових технологій захисту зовсім не означає, що українські купюри часто підробляють. За даними НБУ, 200-гривневі купюри становлять лише 8% від всіх вилучених з обігу фальшивих купюр.

Зразки старих купюр

Опитування

Вам подобається нова купюра 200 гривень?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up