В Україні заборонили продаж електронних сигарет неповнолітнім

В Україні заборонили продаж електронних сигарет неповнолітнім

Днями, Верховна Рада посилила покарання за продаж електронних сигарет українцям до 18 років. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 309 народних депутатів

Тепер за продаж електронних сигарет неповнолітнім буде загрожувати штраф – від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6 800 до 13 600 гривень). Повідомляє Українське радіо.

Що не можна продавати українцям до 18 років

Їм не можна продавати будь-які тютюнові вироби,електронні сигарети, рідини, пристрої і стіки. Стіки і раніше не продавали. Та ця норма в законодавстві фактично є, але нікого з продавців не карала. Статистика показала, що багато продавців за це не сплатили штраф, тому ця норма є суто декларативною. Але є інша норма, щоб ці електронні сигарети і твени не рекламувалися. Їх багато рекламують і ця ситуація зараз може змінитися. А рекламують тому, що ці стіки надзвичайно прибуткові для їх виробників: собівартість маленька, а продаються вони за великі гроші. 

Відео дня

Про шкоду електронних сигарет

Дослідження показують, що шкода для здоров’я є. Через суспільний тиск, що це модно, через рекламу можна заманити курців. Той законопроект, який пройшов розгляд в Комітеті з охорони здоров’я націлений на те, щоб як в Європі заборонити електронні сигарети та інші тютюнові вироби з характерним запахом. Вони ж в першу чергу розраховані на молодь.Серед підлітків тенденція куріння йде на зменшення, але електронні сигарети привернули якусь частину молодих людей. За даними компанії Філіп Морріс, в Україні продовжується зменшення продажу сигарет і нагрівальні тютюнові вироби, тобто люди курять все менше і менше.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up