В Україні заборонять автобуси без тахографів і пасків безпеки

Зміни будуть впроваджувати в 2019-2021 роках

Міністерство інфраструктури запропонувало обмеження для автобусів, покликані знизити кількість аварій їх участі.

На сайті МІУ, розроблено проект постанови Кабінету Міністрів, яким пропонується внести зміни до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Міністерство оприлюднило цей документ.

Зазначається, що більшість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками трапляються на 12-16 годинах роботи водія внаслідок зниження гостроти зору, швидкості реакції, притуплення почуття швидкості руху автомобіля, засинання за кермом.

Відео дня

У зв'язку з цим міністерство пропонує заборонити з січня 2019 автобусам з кількістю місць для сидіння більше дев'яти (враховуючи місце водія) їздити без тахографів - контрольних пристроїв для реєстрації швидкості, режиму праці та відпочинку водіїв. Винятками будуть транспортні засоби, які використовуються для регулярних перевезень пасажирів на маршрутах, протяжність яких не перевищує 50 кілометрів і з максимально дозволеною швидкістю 40 кілометрів на годину.

З січня 2020 МІУ хоче заборонити автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів (крім переобладнаних автобусів категорії М2, за конструкцією призначених для перевезення виключно сидячих пасажирів на нерегулярних маршрутах протяжністю до 80 кілометрів, при наявності сертифіката відповідності транспортного засобу).

З січня 2021 пропонується заборонити автобуси, які не обладнані ременями безпеки.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up