Вчені розповіли про потенційні небезпеки татуювань

Вчені розповіли про потенційні небезпеки татуювань

Медики опублікували дані, що показують небезпеку такої звичної прикраси тіла, як татуювання. Як виявилося, модний боді-арт може нести істотної шкоди організму людини

 

Американські вчені оприлюднили результати вивчення впливу на здоров’я людини наколотих малюнків і візерунків. Татуювання, яким прикрашають свої тіла як чоловіки, так і крихкі дівчата, може бути небезпечним. Співробітники Дерматологічної Академії США впевнені, що наслідки для здоров’я від впровадження під шкіру фарб для татуажу можуть викликати цілий ряд недуг. (пише пізнавальний журнал Цікавості) 

Тату може викликати не тільки больові відчуття і набряки, але й істотний дискомфорт, і навіть призвести до хвороби. Невідповідні умови для нанесення малюнка сприяють занесенню інфекції, призвести до алергічної реакції. Внаслідок цього може порушуватися робота внутрішніх органів, з’явитися висипання та інші дефекти на шкірі. У місці ін’єкцій при неправильно проведеній маніпуляції виникають пухирі, прищі і запалення. Рани, що гнояться і після загоєння утворюють у місці татуювання рубці.

Таким чином, прагнення прикрасити тіло призводить до неестетичних змін на шкірі. У США, згідно зі статистикою, татуювання має майже 15% дорослих, однак особливе занепокоєння викликає той факт, що до неприємних наслідків татуювання останнім часом все частіше додається ризик виникнення злоякісного новоутворення на шкірі, меланоми.

Відео дня

Як виявилося, це наслідок накопичення в лімфовузлах людини барвника, діоксиду титану, що становить основу чорнила для татуювання. Вчені поки не можуть стверджувати, що саме ця речовина є канцерогеном, подальші дослідження мають дати відповідь на це питання.

Також охочим зробити тату слід не забувати про те, що тату особливо чутлива до впливу сонячного ультрафіолету, тому краще всього закривати її від прямих променів

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up