Козятинчанка Тетяна Якимова вечорами шиє маски і роздає їх безкоштовно

Козятинчанка Тетяна Якимова вечорами шиє маски і роздає їх безкоштовно
Тетяна найперше пошила маски своїм рідним - маленька онука теж знає, що потрібно її одягати, коли виходиш на вулицю

Добрі справи. Дефіцитний товар в наших аптеках не знайти. Тетяна Якимова вирішила шити власні багаторазові маски з різнокольорової натуральної тканини. Їх можна прати та прасувати декілька разів. Жінка пошила уже 80 масок. Роздає їх безкоштовно

— Це в нашій родині традиція – допомагати людям і не стояти осторонь. Я свого часу багато допомагала нашим воїнам продуктами харчування – солила рибу, передала кілька сотень баночок із салом. Біда об’єднує. Моя дочка почитала у соціальних мережах, як люди скаржаться, що ніде придбати маску. Ажіотаж не спадав. Дочка відразу знайшла в Інтернеті відео, як можна пошити її власноруч. Потім запропонувала свою допомогу людям, — розповідає мама Тетяни, Надія Якимова. 

Повідомлення у соціальній мережі відразу набуло великої популярності. Наші земляки буквально засипали жінку проханнями. Тетяна Якимова нікому не відмовила, а ще твердо вирішила – маски не продавати, а дарувати безкоштовно. Зазначимо, в умовах карантину жінка щодня ходить на роботу, за шиття масок сідає лише ввечері. Голос її бадьорий, на втому не скаржиться. Стверджує, що головне в цей нелегкий час допомагати одне одному. 

— Думала, пошию 20-50 масок і на цьому все. Потім, коли я побачила, що люди почали масово писати, телефонувати, вирішила таки шити далі, – розповідає Тетяна. – Люди почали зносити тканину. Шию лише із бавовни. Небайдужі містяни принесли мені додому 20 метрів тканини.

Відео дня

Жінка розповіла, що приносять як нову тканину, так і вживану. Вона все спочатку пере, а потім  займається викрійкою. 

Жінка шиє маски на побутовій електричній швейній машині

– У мене вдома звичайна електрична швейна машина. Щоб пошити одну маску – потрібно витрати 30 хвилин, – каже Тетяна. – Допомагає в роботі і донька. Вона підрізає нитки і вивертає маски. Підключила свою подругу до цього процесу, бо я не встигаю все зробити фізично. Нині є велика потреба в лікарнях. Зокрема, до мене звернулися із інфекційного відділення. Я розумію, що це відділення потребує масок в першу чергу. То всіх решту людей попросила, щоб почекали. Є замовлення також на аптеки, теж потрібно пошити 20 масок. Багато містян просять пошити дитячі маски. Я нікому не відмовляю, — розповідає Тетяна Якимова. 

Жінка шиє маски, складаючи тканину в кілька шарів – зазвичай це чотири шари. Каже, кожні дві години цю маску потрібно випарювати.

—  Якщо я більше години перебуваю в масці, відчуваю, що вона робиться вологою. Її потрібно змінювати на нову. Спершу, коли я почала ходити в масці, на мене оточуючі дивились з-під лоба, зараз усі в місті спокійно не це реагують. По маски до мене приїздили люди з Глухівець, Гурівець з села  Козятин, — каже Тетяна Якимова.

 Нині проблем з тканинами немає. Проте в родині Тетяни задумуються над тим, аби організувати пошив масок та захисних костюмів для медиків на колишній швейній фабриці. Зараз ведуться перемовини з міською владою.
— Деякі підприємці відгукнулися і роздають безкоштовно тканину для тих, хто хоче шити безкоштовні маски. Вже долучилися інші жінки – волонтери з нашого міста, – каже Тетяна. – Ще закликаю підприємців об’єднатися в цей нелегкий час і разом придбати для нашої лікарні апарат штучного дихання.

Нагадаємо:

У Козятині шукають людей, щоб шити медичні маски
Долучайтесь до пошиву безкоштовних масок для літніх людей
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Лариса Січенко

    Здоров'я вам та вашим рiдним !
  • Лідія Рябуха

    Здоров'я Вам і всій Вашій родині
  • Ирина Коростий

    Умничка
  • Валентина Гуменюк

    Таких людей потрібно обирати в уряд!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up