Верболози хочуть залишити без листоноші

Верболози хочуть залишити без листоноші

Бастувати люди не можуть, бо воєнний стан

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” звернулися мешканці села Верболози. Вони повідомили, що в їхньому селі хочуть скоротити посаду листоноші. Організувати схід села їм заважає воєнний стан. Люди не знають, як їм діяти, щоб відстояти законну послугу, не порушуючи закон.

Уявити населений пункт без листоноші тяжко.

У керманичів Укрпошти такі апетити до зарплат власної кишені, що на листонош якраз не вистачає. Наприклад, місячна зарплата у генерального директора УДППЗ Укрпошти згідно з державним реєстром НАЗК  майже 330 тисяч. Якщо вже бути точним, то фіксована його ставка становить 333 тисячі 400 гривень. А в генерального є чотири заступники, які також отримують кругленькі суми. І як же в наш час та без радників? Коли генерального призначали на посаду, було в нього спочатку 4, а пізніше 7 радників. Навчання дітей за кордоном обходиться генеральному в 1 мільйон 118 тисяч на рік. От якраз для повного щастя не вистачає чиновникам з Укрпошти тієї суми, що отримують листоноші на селі? У середньому, за словами самих листонош, вони отримують зарплату 700-800 гривень на місяць з надбавкою за реалізацію товарів, які їм нав’язує керівництво.

Відео дня

Можливо, сільським радам доведеться шукати додаткові ресурси? Фельдшера відстояли на сході села. А як з листоношею, коли мітинги і збори заборонені?

Ситуацію прокоментувала директор козятинського відділення Укрпошти Тетяна Гузь. За словами Тетяна Олексіївни, відповідно до розпорядження Укрпошти, приводиться чисельність працівників до нормативів. Підприємство платить один соціальний внесок, як за людину, яка працює на повну ставку. А за нормативом, якщо в населеному пункті проживає менше 500 мешканців, листоноша повинна доставляти пошту один раз на тиждень. Тому було прийнято рішення скоротити одну посаду листоноші, виходячи з підрахунків до чисельності населення. У Вернигородку, де пошта доставлятиметься два рази на тиждень, дорівнює 0,52 одиниці до зарплати листоноші. У Великому 0,27 і 0,2 у Верболозах. При ставці 3,700, це п’ята частина від мінімальної ставки. Щоб збільшити зарплатню листоноші, було прийнято рішення, що одна листоноша буде обслуговувати два села. Наприклад, в середу доставляти пошту в село Велике, а в п’ятницю у Верболози.

— Це не наше рішення, — каже Тетяна Гузь. — Таке рішення було прийнято на рівні дирекції Укрпошти. Можливо, буде прийнято рішення доставляти пошту у Верболози ще й автівкою. Але така ситуація, як по цьому селу, по всій Україні.

Дмитро Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up