Ветерани просять, щоб їм виділили приміщення

Ветерани просять, щоб їм виділили приміщення
  • У Козятині є міська організація ветеранів України.

  • Подібна, але первинна, є також у Махаринцях.

  • Та якщо у Міської організації ветеранів проблем із приміщенням немає, позаяк для них виділили будівлю на території колишнього ліцею ще за минулої влади, то первинна ветеранська організація Махаринець свого приміщення поки не має.

Цю проблему порушили на позачерговому засіданні Міської організації ветеранів, яке відбулося у четвер, 2 вересня.

— По Кордишівці — нормально, виділили їм приміщення, в Пиковці виділили приміщення, в Сокільці виділили приміщення, у Флоріанівці виділили приміщення для ветеранів, — каже Федір Кропива, голова Міської організації ветеранів України. — Немає проблем, ветерани допомагають, мирно живуть, разом вирішують все. Ми ж не для того, щоб десь якусь шкоду робити. Я налаштовую усіх голів, щоб жили мирно. Але не можуть добитися, щоб у Махаринцях їм приміщення дали. «Отам можете в червоний куточок приходити», — каже староста. Але що таке червоний куточок? Прохідний двір.

Відео дня

Ветерани кажуть, що їм необхідне окреме приміщення. Адже треба і документацію зберігати, і проводити прийом, щоб мешканці мали куди звернутися.

— У червоному куточку можна збори зібрати, а якесь приміщення, щоб могли прийом ветеранів робити стареньких, кожен же приходить. Люди приходять, приносять якісь свої питання вирішити, не можуть вони вирішити, звертаються до нас — ми вирішуємо, — продовжує Кропива і згодом додає, — сільські ради розформовані. Приміщення пусті. Я ж не каже за Титусівку і Сигнал, там немає де дати. Там не було сільської ради. Але у Махаринцях звільнилось приміщення.

Заслухали на засіданні і голову первинної ветеранської організації Махаринців Петра Зацерковного.

— За приміщення сказала староста: «Ось є зал засідань, коли вам треба, зберете людей». А як я хочу, наприклад, написати, що це кабінет, куди ви можете звернутися, пройти по дворам, розказати людям, що є така організація, що будь ласка, в таке-то місце ви можете прийти, — каже Зацерковний. — Буде графік прийому. Щоб люди могли заявити про свої проблеми, а ми, в свою чергу, чим зможемо, тим будемо вам допомагати. Але такої можливості нас полишають.

На засідання також запросили секретаря міської ради Тетяну Римшу та керуючу справами виконкому Аліну Тимощук. Вони приєдналися трохи пізніше.

— Там одне приміщення староста казала, що вона вам надала. Так? — запитала Аліна Тимощук.

— Яке приміщення?! Вона каже: «Якщо вам треба буде зібрати людей — ось зал засідань і ви там збирайтеся з ними», — відповів Петро Зацерковний.

Стосовно виділення приміщення у Махаринцях Міська організація ветеранів у серпні направила лист на міську раду. Керуюча справами виконкому Аліна Тимощук запевнила, що це питання наразі у процесі вирішення.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Litle Kidd

    А що до Буравського (Почесного громадянина міста) не йдуть ??

keyboard_arrow_up