Ветерани, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни, можуть отримати 16 тисяч гривень

Ветерани, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни,  можуть отримати 16 тисяч гривень
  • Відсьогодні стартував другий етап проекту Мінветеранів і Червоного Хреста України. Наступні 15 тисяч ветеранів можуть подати заяву на отримання грошової допомоги.
  • Як подати заявку та хто може отримати допомогу?

На Урядовому порталі нагадують, наприкінці лютого було отримано перші 10 тисяч заяв. Надалі, за умовами спільного проекту, можливість подачі заяв було тимчасово призупинено задля проведення моніторингу якості надання послуги, завершення процесу виплати коштів на банківські картки заявникам та удосконалення технічних процесів.

За цей час командою фахівців Мінветеранів було удосконалено процес подачі заяв, модернізовано інтерфейс сайту Е-ветеран – він став більш адаптивним для пошуку і перегляду необхідної інформації. Це має значно полегшити реалізацію другого етапу оформлення заяв для наступних 15 тисяч заявників на виплату грошової допомоги.

Хто може отримати допомогу?

Проект поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Відео дня

Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Як подати заяву?

 

  • ● Зайдіть на сторінку веб-сайту https://eveteran.gov.ua/.
  • ● Перейдіть за посиланням "Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни".
  • ● Пройдіть електронну ідентифікацію за допомогою електронного підпису.
  • ● Перевірте своє прізвище, ім'я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та зазначте свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону, адресу електронної пошти та надішліть заяву.

Заяву надішлють до Мінветеранів для підтвердження наявності статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І або ІІ групи в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. 

У разі неотримання виплати у зазначений термін телефонуйте до Мінветеранів за номером: +380636889596.

Читайте також:

Козятинчани обирають не «пакунок малюка», а гроші. Підбили підсумки допомоги на народження дитини

У Козятині внутрішньо-переміщеним особам надаватимуть допомогу. Як записатись

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up