Вибірково вшанували чорнобильців...

Вибірково вшанували чорнобильців...

В середу 26 квітня в залі засідань районної держадміністрації відзначали 31 річницю з дня Чорнобильської трагедії

Організували заходи пам’яті трагедії віку працівники районного Будинку культури. Вони запросили ліквідаторів, що представляли козятинщину натих вимушених подіях. Виступаючі згадували далекий 86 і говорили про наслідки катастрофи минулого віку.

Ліквідаторів, яких в організації Спілка Чорнобиль налічується 220 чоловік, вибірково привітали грамотами, пам’ятними медалями, цінними подарунками. Організатори дня пам’яті влаштували концерт. У Ньому взяли участь місцеві артисти Олена Пантелєєва, жіночий гурт “Чарівниця та Розмай”, дует Тетяна Фабіцька та Віталій Котовський, дитячі вокальні колективи, Анна Чернецька.

Чорнобильці, афганці, ветерани АТО, представники влади, діти зі шкіл поклали вінки і квіти до пам’ятників Чорнобильцям і воїнам АТО.

Відео дня

P.S. Вранці 26 квітня в Прип'яті про аварію знали тільки працівники станції, які були на зміні, та пожежники. Також про вибух повідомили керівництво міста. Ті, хто мав вихідний того дня, жили повсякденним життям.

Після обіду на вулицях з'явились посилені патрулі міліції з автоматами та люди у костюмах хімічного захисту. На запитання перехожих відповідали, що у них навчання.

27 квітня 1986 року о 14:00 в місті Прип'ять оголосили про евакуацію через аварію на Чорнобильській атомній станції. За кілька годин 1100 автобусів вивезли всіх людей із міста в Поліський і Іванківський райони та до Києва.

Пройшов вже 31 рік. В залишеному людьми місті царить запустіння. На протязі багатьох років Прип'ять притягує як вчених, так і любителів гострих відчуттів і нетривіального пізнавального туризму.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up