Вибори президента: про голосування і результати у Козятині

Вибори президента: про голосування і результати у Козятині

Новий гарант. У неділю, 21 квітня, жителі нашого міста обирали Президента України. За кого найбільше проголосували? Чи були якісь порушення? Журналіст RIA спостерігав за виборами

Усі 16 дільниць, що є в Козятині, відкрилися вчасно. Традиційно з перших хвилин виборчого процесу утворилися на дільницях черги. Це, мабуть, пов’язано з тим, що Козятин - місто залізничників. Багато наших земляків працюють з 8-ої до 20-ої години і проголосувати після 17-ої змоги не мають. Якщо запізнення на роботу ще в якійсь мірі можна пояснити, то після закриття дільниць не проголосуєш.

Для зручності читача ми, як і в першому турі виборів президента, не будемо називати номер виборчої дільниці, а приміщення, в якому виборча дільниця знаходиться.

Після 12.00 активність виборців нашого міста трохи зменшилась. Наприклад, на дільниці 051610, що у холі лікарні, де ще годину тому «не було де яблуку впасти», на момент нашого візиту не було жодного виборця. Сиділи тільки на своїх робочих місцях члени ДВК.

Відео дня

Не обійшлося і без історії з гумористичним підтекстом. Молода жінка прийшла голосувати на дільницю, взявши бюлетень зайшла в кабінку. Віддала вона за когось голос чи ні, нам невідомо. Але опустити бюлетень вона хотіла не в урну, а в сусідній кабінці. Зусиллями спостерігачів і членів ДВК гостя дільниці таки опустила бюлетень в скриньку.

З кожною годиною потік виборців до дільниць зменшувався, а бюлетенів у скриньках ставало більше. Найбільше на 14.15 проголосували на дільниці у приміщенні гуртожитку залізничного училища. Там проголосували 42 відсотки від всіх виборців, що приписані до цієї дільниці.

До сорока відсотків проголосували на дільницях залізничного училища, школи-ліцею, першої школи і дільниці біля магазину на вулиці І. Франка. На інших дільницях проголосували трохи більше 30%.виборців. Така тенденція збереглася до 20.00, коли вибори були завершені та комісії почали рахувати бюлетені.

Як проводили підрахунок голосів

У Козятині проголосувало понад 60 відсотків виборців. У школі №1 при підрахунку голосів побували журналісти газети «RIA-Козятин».

З самого початку члени ДВК займалися процедурними питаннями. Рахували корінці використаних бюлетенів та бланки невикористаної виборчої документації.

Коли в сумі вони дорівнювали загальній кількості бюлетенів, привезених на дільницю, члени ДВК приступили до пакування виборчої документації, зробили зріз в невикористаних бюлетенях. Коли корінці і бюлетені були запаковані, виборча комісія приступила до виїмки зі скриньок бюлетенів. Розклавши їх, одна із членів ДВК з дзвінким голосом називала прізвище, за кого проголосував виборець.

ІНФОГРАФІКА: Козятин і 13 округ: за кого голосували?

Після перерахунку всіх бюлетенів, за Зеленського проголосувало — 882 виборці. За діючого президента Петра Порошенка проголосували — 281 наш земляк. Результати на цій дільниці, як в цілому у Козятині, майже співпали з оприлюдненим екзит-полом Фонду «Демократичні ініціативи». За Зеленського віддали голоси 73 відсотки виборців, за Порошенка 25,5 відсотка.

Слід відзначити, що лише на одній дільниці було виявлено недійсних бюлетенів — 45. Коли б у виборчому бланку на цих виборах була графа “проти всіх”, то, мабуть, пальму першості отримали б бюлетені саме з такою відміткою. Думай, владо. Думай.

Дмитро Артемчук

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up