Вічна пам'ять Вам, герої…

Вічна пам'ять Вам, герої…

Чорнобильська трагедія 26 квітня 1986 року стала трагічним хрестом українського народу, який він несе мужньо і терпляче

Минає 31 рік, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилює людей – тих, кого він зачепив своїм недобрим криком, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі.

У результаті аварії на Чорнобильській атомній електростанції, територія семи районів Вінницької області забруднена радіонуклідами.

У числі перших ліквідаторів – загін вінницької міліції, в складі якого знаходилися офіцери та сержанти міліції Козятинщини –  Віктор Щаблевський, Олександр Грошовенко, Василь Черняєв, Анатолій Каплінський, Віктор Швець, Анатолій Яричевський, Сергій Горовенко, Олександр Гаврилюк, Михайло Мельник, Степан Демчик, Петро Левчук, Леонід Свінціцький, Володимир Полічковський, Микола Варшавчук, Василь Гуменюк, Петро Ільніцький, Сергій Касаткін, Сергій Кухар, Юрій  Лановий, Микола Сегін, Микола Ткаченко, Юрій Федоров, Леонід Хрищенюк, Анатолій Шавлюк, Сергій Юхневич, Леонід Пісоцький, які прибули для виконання надзвичайно важливого завдання з ліквідації наслідків аварії та охорони громадського порядку в 10–ти та 30–кілометровій зоні.

Відео дня

За період з травня 1986 року до 1990 року в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брало участь 1059 працівників ОВС Вінницької області. Вони чесно і добросовісно виконали свій службовий та громадський обов’язок.

Тяжка праця й подвиг, горе і звитяга – все змішалося у пекельному вогні ядерної стихії. На превеликий жаль, 5 наших побратимів, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, немає в живих — О. Тихенький, О. Панчук, М. Дацюк, В. Воловик, В. Табашнюк.

Схиляємо голови перед тими, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів людей.

Чорнобиль завжди буде для всіх нас німим докором минулого і болючою пересторогою для майбутніх поколінь, об’єднуватиме всіх живих одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

Тихо плине час, який все більше віддаляє нас від тієї трагічної квітневої ночі, коли в небо над Припяттю зметнулося смертоносне полум’я. Та не згасла пам'ять людська, яка зберігає в собі фізичні муки і страждання, душевне сум’яття та тривогу тих, хто ціною свого життя зупинив не зовсім мирний поступ мирного атома.

Від імені особового складу Козятинського відділення поліції та я особисто висловлюю щиру подяку за те, що у важкому двобої з атомною стихією, не шкодуючи здоров’я, проявивши мужність і самовідданість в надзвичайних обставинах, Ви зробили особистий внесок у ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Аварія на ЧАЕС стала суворим випробуванням для мільйонів людей. У пам’яті народу України навічно закарбувалися сторінки подвигу, зразки чесного виконання службового і громадського обов’язку, стійкості і мужності співробітників правоохоронних органів.

Олег Швець, начальник Козятинського відділення поліції, підполковник поліції  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up