І смачно, і гарно. У козятинській школі №9 – нова їдальня

І смачно, і гарно. У козятинській школі №9 – нова їдальня

У Козятинському ЗНВК І-ІІІ ступенів «Школа — дитячий садок» № 9 запустили в дію оновлений харчоблок. Справжнім подарунком після зимових канікул для школярів ЗНВК № 9 стала оновлена їдальня. «Ура! Як гарно! Клас! Як у кафе!» — лунало з вуст маленьких відвідувачів.

Зайшовши у приміщення нам пригадався випадок, коли на гарячу лінію нашого видання надійшло повідомлення, що в школі № 9 вивозять кухонне обладнання. Ми терміново прибули на місце подій, щоб особисто дізнатись про усе з перших вуст. Дізнавшись про мету нашого візиту, директор школи Олег Заїчко тоді запевнив: «Обладнання на місці. І якщо у нас будуть якісь зміни, то першими про них дізнається преса. Ми готуємося до ремонту в їдальні і дороге електрообладнання і сучасні вітрини переставили в інше місце. Як виявилося пізніше, то був початок проекту «Сучасній школі—сучасну їдальню».

На початок роботи їдальні чекали усі: учні, батьки, колектив. І ось першими відвідувачами стали учні 1 класу. Як зауважила заступник директора з навчально-виховної роботи Лариса Матейчук, їдальня — сучасна, комфортна, по особливому нова, але така рідна. Учні з щирими посмішками вперше переступили поріг шкільної їдальні, сіли за нові столи і з апетитом смакували свій шкільний обід, чарівно вистукуючи ложечками. Сам керівник навчального закладу каже: 

Відео дня

— Ми, за підтримки Козятинської міської ради, управління освіти та спорту Козятинської міської ради включилися в проект «Сучасна їдальня», розуміючи, що дитяче здоров’я понад усе. Основним завданням проекту було приведення матеріально-технічної бази шкільної їдальні у відповідність до сучасних санітарно-гігієнічних норм, оновленню дизайну, заміни меблів. Намагалися створити не просто оновлене приміщення, місце для прийому їжі, а й територію, де панує позитивна атмосфера

Чим відрізняється стара шкільна їдальня від нової ми запитали кухарів школи. Пані Світлана, яка куховарить у їдальні не перший рік розповіла нам, що нове шкільне меню передбачає багато нових продуктів. 

— Більша норма м’яса, овочів, фруктів, зелені, — сказала пані Світлана

Коли ми спілкувалися з шеф кухарями, в їдальню зайшли третьокласники. На запитання чи смачна їжа діти в п’ятнадцяти голосям відповіли, що смачна. А за декілька хвилин на столиках залишилися 14 порожніх тарілок та одна порція наполовину спорожніла.

Третьокласники — це десятирічні діти. Хтось не дотронеться до гречаної каші, хтось залишить в тарільці макарони, комусь картопля не до душі. Третьокласників в шкільній столові змінили четвертокласники, а ми побажавши їм приємного апетиту і поїхали по своїх справах 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Читач23

    А свині чого туди заглядають, вгледіли щось смачненьке
  • Светлана Житняя

    Реально ,когда уже в лицее будет сделана столовая , даже сух поек перестали давать , ребенок в школе до 15.00 1 класс
  • Виктор Бабий

    Скоро і в ліцеї буде
  • Інна Кравчинська

    Дуже гарний подарунок, молодці!!! Було б дуже добре, якби в ліцеї, в школярів була їдальня.

    Ірина Петренко reply Інна Кравчинська

    Інна Кравчинська скоро має бути відкриття нового

keyboard_arrow_up