Від Мінських угод нічого хорошого чекати не доводиться, — Гриценко

Від Мінських угод нічого хорошого чекати не доводиться, — Гриценко

На думку екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, немає ніяких якісних змін, які б говорили про те, що буде стійкий і тривалий мир на Донбасі після домовленості про "режим тиші", адже позиція Путіна залишилася незмінною. Він не визнав себе агресором, не припиняє поставки на Донбас техніки, пального, боєприпасів.

Таку думку сайту "24" висловив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Анатолій Гриценко нагадав, що пункт про припинення вогню був першій позиції в Мінських угодах, підписаних в 2014 році. Так само першим пунктом це було і в "Мінськ-2" в 2015 році. Але проросійські бойовики десятки тисяч разів ці домовленості порушували.

"Припинення вогню — жест з боку України, який ще раз покаже підступність намірів Путіна. Можливо, світова спільнота розцінить цей крок України. Але відчуття, що настав мир, немає", — каже екс-міністр.

Відео дня

У той же час, на думку Анатолія Гриценка, Мінські угоди потрібно забути. Тому що Мінський формат Росія-агресор не визнала гарантом.

— Треба починати пошук дипломатичного рішення в іншому форматі. Коли за переговорним столом сидітимуть США і Великобританія — дві країни-підписанти Будапештського меморандуму. Також не Німеччина і Франція, а уповноважений представник ЄС, який буде представляти думку поляків, литовців, словаків. Тоді це буде інша історія. Перше, що слід визнати в рамках цієї дипломатичної формату, що причиною конфлікту стала російська агресія, — зазначив Гриценко.

За словами військового експерта, поки не буде поставлений правильний діагноз для пошуку рішень, то "цей дощ" — конфлікт на Донбасі — надовго. Принаймні, говорить Анатолій Гриценко, до жовтня.

— Поки завершаться вибори в європейських країнах і остаточно адміністрація Дональда Трампа не сформує свою позицію щодо України, на жаль, збройний конфлікт на Донбасі буде продовжуватися, — вважає Гриценко.

Нагадаємо, 29 березня тристороння контактна група в Мінську домовилася про новий припинення вогню на Донбасі, яке вступить в силу з 1 квітня 2017 року. Президент Петро Порошенко дав доручення про припинення вогню в Донбасі з 1 квітня Генеральному штабу Збройних сил України та Міністерству оборони.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up