Від прочитаного волосся стало дибки: Супрун задумала зачистку України від українців медичною реформою

Від прочитаного волосся стало дибки: Супрун задумала зачистку України від українців медичною реформою

Наслідки медичної "реформи"

Медична «реформа» влади – це афера, яка повністю руйнує систему охорони здоров”я і позбавляє людей прописаного в Конституції права на безкоштовну медичну допомогу. І ось чому: 

1. З усіх місцевих бюджетів заберуть усі гроші, як виділялися на охорону здоров’я, і будуть зводити їх в єдиний котел, щоб потім в ручному режимі розподіляти. 

2.Унаслідок цієї «реформи» безліч сільських ФАПів, маленьких лікарень, стаціонарів, профільних лікарів залишаться без фінансування, тому що його просто не вистачить. А без фінансування такі лікарні зникнуть з території України.

3.На реалізацію так званої медреформи потрібно приблизно 180 млрд. гривень, а в проекті бюджету на наступний рік закладено лише 64 млрд. гривень. Це означає, що дві третини працівників закладів системи охорони здоров’я будуть звільнені. Це, по суті, зачистка галузі охорони здоров’я і масовий відтік фахівців за кордон. 

4.Обіцяне владою підвищення зарплат медичним працівникам відбудеться за рахунок скорочення їхньої кількості. Також урядовою реформою передбачене фінансування лише сімейних лікарів, а вузькопрофільні спеціалісти залишаться без державної підтримки. З лікарів роблять підприємців, які дивлячись на пацієнта будуть думати, скільки з нього взяти грошей, щоб вижити. 

5.Створюється ще один центральний орган управління – Національна служба здоров’я, який паралельно з МОЗ, згідно з проектом бюджету на наступний рік буде з’їдати 200 млн грн лише на утримання апарату та заробітну плату «фахівцям», яким навіть не потрібна буде медична освіта. Це також адміністративна вертикаль напередодні виборів. 

6.Службу швидкої медичної допомоги буде перетворено на службу з транспортування хворого до медичного закладу, де він не отримає медичних послуг, поки не сплатить за них самостійно. Таким чином уряд буде економити гроші на життях людей.

7. МОЗ досі не затвердив розцінки на платний рівень медичних послуг, щоб не лякати людей. За даними голови комітету ВР Ольги Богомолець, насправді ціни будуть абсолютно не підйомними. Наприклад, протезування двох клапанів серця – 190 тисяч гривень. Шунтування – 130 тисяч. Видалення фурункула – 7 000. Видалення каменів з жовчного міхура – від 34 до 51 тисячі гривень. Перелам руки – 54 тисячі грн 

8. В «реформі» немає жодної згадки про обов’язкове державне медичне страхування, чим користується абсолютна більшість країн, які дійсно провели реформи

9.Національний Форум лікарів з усієї України, який відбувся напередодні голосування, виступив категорично проти медичної афери, яку влада називає реформою. Національний форум охорони здоров’я, вся медична спільнота підтримали альтернативні законопроекти №7065 і №2409а, які розробляла фракція «Батьківщини» спільно із головою комітету з питань охорони здоров’я Ольгою Богомолець, іншими депутатами і залучила тисячі фахівців галузі.

10.Звіт Рахункової палати щодо витрат на закупівлю ліків та обладнання за державний кошт у 2014—2017рр. через міжнародні організації: За 2015—2016 роки було передплачено на закупівлю ліків майже 6 млрд грн, а поставлено було лише 50% ліків і з фактично простроченим терміном використання. За 2017 рік проплачено ще 6 млрд грн на ліків. Закінчується 2017рік – не поставили ліків на жодну копійку.

11.Хто проголосував і несе відповідальність за медичну «реформу»?
Блок Петра Порошенка, Народний Фронт Яценюка, екс-регіонали «Воля народу», Самонеміч, Радикальна партія Ляшка. 

При цьому ще влітку Олег Ляшко роз’їжджав по країні і розповідав, що ця медична реформа ганебна і голосувати за її не можна.
 

Андрій Павловський

Джерело

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Ліщинська

    По руках би автору статті надавати за  писанину всілякої нісенітниці!!! Шановний автор, згадайте хоча б одне офіційне джерело з тарифами на послуги. Ой!!! Не можете? А тому що їх просто ще не існує. Вони почнуть формуватись мінімум через рік, коли реформа перейде до доугої ланки. Навіщо розводити паніку серед людей, які і так "замучені" теперішньою владою?

    Хто проти мед.реформи? - Богомолець, яка не може ніяк "нажертись" на людському здоров''ї. Вона вже була міністром охорони здоров'я.  І що? Були якісь зміни, покращилась якість послуг, чи, може, хтось безкоштовно лікувався?

    Супрун одна з небагатьох, хто намагається хоч щось зробити для людей. Але в цьому гадюшнику влади їй тільки вставляють палки в колеса.

    Ви ще можете казати, що округи створені не оптимально. Тут я повністю погоджусь. Але це питання до місцевої влади.

    Тому, перед тим, як писати якусь х...ню, ознайомтемь з законопроектом і необхідною інформацією!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up