У Козятині вшанували пам'ять українських воїнів

У Козятині вшанували пам'ять українських воїнів

Сьогодні, 21 січня 2020 року, біля пам’ятника загиблим в АТО за участю керівництва району та міста відбувся мітинг по вшануванню пам'яті воїнів, які загинули захищаючи нашу незалежність.

Оборона Донецького аеропорту вже увійшла в історію України. Ця героїчна оборона, яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. Всі ці дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російських окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових. За стійкість, безстрашність і непереможність захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами», а форпост українських кіборгів став символом української мужності, оплотом українського духу.
Про незламних духом і тілом «кіборгів» знає весь світ, але, на жаль, не всі воїни повернулися живими. Серед небесного взводу загиблих героїв - «кіборгів» і наш славний земляк - Юрій Осаулко, який воював в складі 81-ї бригади 90-го батальйону (рота аеромобільних військ) з позивним «Єсаул», та був командиром підрозділу. 20 січня 2015 року він поліг під бетонними плитами під час оборони Донецького аеропорту. Впізнаний за експертизою ДНК.

Відео дня

Як пишуть на сайті козятинської РДА, керівники району відвідали могилу Юрія Осаулка, який похований у Самгородку.

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up