«Не раніше 2-ї декади червня». Коли у Козятині запрацюють дитсадочки?

«Не раніше 2-ї декади червня». Коли у Козятині запрацюють дитсадочки?
  • У МОЗ України заявляють про наявність чіткого алгоритму щодо зняття обмежень, а умови відкриття дитячих садочків планують презентувати вже цього тижня.
  • За словами головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, рішення про роботу дитячих садків має бути 22 травня.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов днями на пресбрифінгу заявив, що є різні показники, які будуть впливати на пом’якшення карантину, згідно з якими є прогнозовані дати, коли можна буде цього досягти. Степанов зазначив, що звертатиметься до уряду для затвердження цього відповідною постановою та наполягатиме на введені адаптивного карантину, бо ситуація із захворюваністю у всіх регіонах різна.

Натомість головний санітарний лікар України Віктор Ляшко припустив, що дитячі садки запрацюють у деяких регіонах або ж тільки для дітей окремих категорій населення.

– Вихід з карантину планується у п'ять етапів, а відкриття садочків –  на 4-му етапі. За сприятливих умов це буде не раніше 2-ї декади червня. Ми чекаємо роз'яснення рішення Кабміну для відкриття садочків. Хоча, головний санітарний лікар каже, що садочки можуть відкрити не для усіх категорій дітей, а наприклад, для дітей медичних працівників, які мають бути постійно на роботі, а також працівників правоохоронних органів, можливо, для тих, хто працює, — зауважив він.

Відео дня

За словами Віктора Ляшка, рішення про роботу дитячих садків має бути 22 травня 

У Козятині офіційно розпочалось послаблення карантину
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up