«Відмініть госпітальні округи!» Депутати облради звертаються до Кабміну

«Відмініть госпітальні округи!» Депутати облради звертаються до Кабміну

Результатом другого засідання робочої групи, яке відбулось 31 січня в ОДА стало затвердження проекту звернення про госпітальні округи, яке депутати відправлять у Кабмін  

—- Відтепер діалог з Кабміном по медреформі буде суто діловим, тобто жодних дзвінків, лише письмові пропозиції/відповіді, — повідомив Андрій Гижко, заступник голови ОДА на засідані робочої групи.  Та додав, що у середу, 1 лютого до Вінниці приїздить заступник міністра охорони здоров'я, який має намір зустрітись з робочою групою та поговорити про медреформу.  Але незалежно від результатів розмови, звернення до Кабміну все одно направлять, а також до всіх обласних центрів задля пітримки.

Отож звернення:

«Ми депутати Вінницької обласної Ради 7 скликання, вкрай стурбовані ситуацією щодо формування проекту госпітальних округів в області та фінансування медичних закладів у разі створення центрів госпітальних округів. Вважаємо неприпустимим розпочинати таку важливу для держави реформу, наслідки якої відчують на собі всі українці, без відповідної  роз'яснювальної роботи та інформації, а також без чіткого розуміння подальшої долі лікарень.

Відео дня

Кожен громадянин має право знати, яке медичне обслуговування його очікує та на якому рівні буде надаватись медична допомога після реформи на різних за своїм статусом територіях. Враховуючи вищевикладене, звертаємось до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з наступними пропозиціями:

1. Призупинити дію постанови Кабінету Міністрів від 30 листопада 2016 року №932 у 3 та 4 пунктах "Про затвердження Порядку створення госпітальних округів" до відпрацюванням Міністерством охорони здоров'я повного пакету необхідних нормативно - правових актів по формуванню госпітальних округів та узгодження їх з громадськістю, органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади.

Пункти 3-4 постанови №932: 3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним державним адміністраціям у місячний строк подати Міністерству охорони здоров’я пропозиції щодо переліку та складу госпітальних округів згідно з Порядком, затвердженим цією постановою.

4. Міністерству охорони здоров’я: затвердити у місячний строк примірне положення про госпітальний округ; розробити і подати Кабінетові Міністрів України до 1 лютого 2017 р. проект нормативно-правового акта щодо затвердження переліку та складу госпітальних округів.

2. Ухвалити закон України про реформування галузі охорони здоров'я в якому чітко визначити етапи зазначеного процесу, а також джерела фінансування, виходячи з постреб населення в медичній допомозі, не допускаючи зниження фінансування.

3. Напрацювати відповідну нормативно-правову базу щодо впровадження реформи в галузі охорони здоров'я з реальними термінами її поетапної реалізації.

4. Затвердити новий Закон України "Про охорону здоров'я", Закон "Про медичне страхування", де передбачити різні форми надання медичних послуг населенню, визначити їх рівень та об'єм надання за державні кошти (сектор  гарантованого державного забезпечення, страхування; страхові кампанії з надання медичних послуг і контролю за якістю надання медичних послуг).

5. Впровадженню реформи в галузі здоров'я України має передувати широкомасштабна інформаційна кампанія та громадські обговорення із залученням медичної спільноти, представників громадськості та ЗМІ.  
 

 

Альона Рябоконь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. Від читача 09:28 Пожежний схематоз 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up