Відмовляються підвозити дошкільнят без батьків

Відмовляються підвозити дошкільнят без батьків

Бюрократія? У мешканців села Велике виник конфлікт із дирекцією Вернигородської ЗНВК І-ІІІ ступенів «Школа-дитячий садок». Причина — відмова директора брати до шкільного автобуса дошкільнят, якщо їх не супроводжують батьки.

Мешканка села Велике Ірина Дячук після смерті чоловіка самотужки виховує п’ятеро дітей. Навчальний заклад, який відвідують її діти, знаходиться в сусідньому Вернигородку, що за чотири кілометри від їхнього села. У автобусі, яким діти добираються до школи, є супроводжуючий вихователь, та, попри це, пані Ірина щодня змушена везти цим самим автобусом маленького сина до дитячого садочка, адже без її супроводу дитину не беруть.

— Їде вчитель, який супроводжує дітей, його призначила директор, — розповіла Ірина Дячук. — Якщо ви супроводжуєте, то чому ви тоді не возите дітей із садочка? У жодній школі батьки самі не підвозять дітей, тільки ми. Мені ж легко три кілометри вертатися з Вернигородка до Веселого після того, як завезу дитину, потім три кілометри назад до Вернигородка! Ми говорили з вчителькою, яка супроводжує дітей, і вона нам сказала, що возила б, але директор не дозволяє. Ще якби садочок був бозна де від школи, але ж там пройти всього кілька метрів. У мене троє дітей ходить до школи. Старший син може взяти за руку й перевести. У мене ще маленька дитина, яка до садочка не ходить, тож мушу залишати її вдома саму, або із собою везти. Я казала, давайте я напишу розписку, що беру на себе відповідальність і  дозволяю старшій дитині супроводжувати меншу, це ж не далеко вести: садочок і вже через кілька метрів школа.

Інша мешканка села Велике, Любов Смірнова, мати шістьох дітей, також обурюється цією ситуацією.

Відео дня
Любов Смірнова пише звернення в кабінеті секретаря начальника Відділу освіти Козятинської РДА, в якому просить провести зустріч батьків з директором навчального закладу

— У мене так само, я не маю на кого залишити менших дітей, — каже жінка. — Ніхто не хоче супроводжувати малих. Кажуть, щоб возили батьки,— і край.

За словами жінок, вони писали звернення до відділу освіти Козятинської РДА ще 19 лютого, щоб компетентні державні органи розібралися з цією ситуацією. Відповідь їм пообіцяли надати протягом 10 днів. Та, як стверджують мешканки села Велике, жодної відповіді вони не отримували.

Черговий раз жінки прийшли до відділу освіти 19 березня. Написали звернення, в якому попросили провести зустріч дирекції школи з батьками, з метою узгодження підвозу дітей дошкільного віку до садочка. Начальник відділу освіти Козятинської РДА Аліна Діденко пообіцяла зробити все можливе, щоб вирішити цей конфлікт.

— Якщо батьки не хочуть супроводжувати дітей з якихось причин, цього достатньо, аби вони написали заяву в школу про те, що вони доручають відповідальному з підвозу підвозити своїх дітей до дошкільного закладу і в зворотному напрямку, — сказала начальник відділу. — Я бачу, що ви просите зустрічі, ми цю зустріч цього тижня не організуємо, бо у нас дуже багато заходів. Наступний тиждень будуть канікули, ми трохи «розвантажимося», і вівторок-середа ми з вами зустрінемося. Сьогодні я зателефоную до директора школи. А ви прийдіть, будь ласка, до неї й напишіть заяви. Так і скажіть, що ви були в начальника відділу освіти й вона рекомендувала вам написати заяви, що ви доручаєте дітей відповідальному за підвіз та своїм старшим дітям, щоб вони возили їх і підвозили зі школи і з садочка.

За словами директора Вернигородського ЗНВК І-ІІІ ступенів «Школа-дитячий садок» Олени Василишиної, в автобусі учнів школи супроводжують вихователі групи продовженого дня, і до їх обов’язків не входить супровід дошкільнят.

— Ми провели 4 вересня 2018 року батьківські збори стосовно організації навчального процесу на 2018–2019 навчальний рік, — розповіла директор. — Було розглянуто питання стосовно супроводу дітей. Діти до нашого закладу підвозяться з Великого і Верболіз. Батьки з Великого підписали протокол про те, що вони по черзі підвозитимуть дітей. Старшим дітям доручати супровід дошкільнят не можна, бо ми наражаємо і тих, і тих на небезпеку. Згідно із законом, ми не можемо залучати школярів до підвозу молодших дітей. Учнів супроводжують вихователі групи продовженого дня і до їхніх обов’язків не входить супровід дітей дошкільного віку.

Як далі буде розвиватися ситуація, чи виконають у Вернигородку усне розпорядження начальника відділу освіти? Ми обов'язково запитаємо про це жінок, які звернулися в нашу газету. І розповімо в найближчих номерах.

Олена Удвуд

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up