Відрізані від центру громади. Самгородчани скаржаться на автобус «Вівсяники-Козятин»

Відрізані від центру громади. Самгородчани скаржаться на автобус «Вівсяники-Козятин»
Фото ілюстративне
  • Мешканці Самгородоцької громади просять допомогти у питанні автобусного сполучення «Вівсяники-Козятин». Люди відрізані від центру громади та не можуть дістатись життєво необхідних інстанцій.
  • Написали до влади звернення, а та, в свою чергу, звернулася за роз’ясненням до козятинського автотранспортного підприємства.
  • Який графік пропонують та що відповіли перевізники?

На початку липня 2022 року до Самгородоцької сільської ради надійшло звернення від мешканців Михайлина і депутатів Михайлинського округу та жителів села Вівсяники.  У зверненні мешканці села просили допомогти у питанні щодо виділення додаткових рейсів з Вівсяників до міста Козятин, адже автобус за цим маршрутом курсує лише двічі на тиждень, що ніяк не може задовольнити потреби жителів. Також у звернені йшлося про вирішення питання заїзду рейсового автобуса «Вівсяники-Козятин» до Михайлина, аби люди не були відрізані від центру громади та могли дістатись життєво необхідних інстанцій: лікарні, аптеки, банків, тощо. 

— Враховуючи всі побажання жителів Самгородоцька сільська рада підготувала відповідне звернення на ім’я директора козятинського автотранспортного підприємства 10514 Альбіни Бірюкової, де просила надати обґрунтовану відповідь стосовно руху автобуса за рейсом «Вівсяники – Козятин». — повідомляє Самгородоцька Територіальна Громада на своїй офіційній сторінці у ФБ

Днями від козятинського автотранспортного підприємства отримали відповідь з наступним текстом:

Відео дня

«Провівши ґрунтовний аналіз автоперевезення рейсу Вівсяники - Самгородок - Козятин, за червень-липень 2022 року, дійшли висновку, що пасажиропотік зменшився на 70% (у тиждень відповідно максимум 8 - 12 пасажирів), що підтверджується відповідними фінансовими звітами. За той же звітний період, пасажиропотік до села Михайлин складає 2 пасажири на тиждень,  що також підтверджено відповідними фінансовим звітами. На потреби ЗСУ передали автобуси АТП, які мають більшу пасажиромісткість. Враховуючи вищевикладене, просимо Вас з розумінням поставитись до недоцільності збільшення рейсів за даними направленнями, так як: це несе невиправдане фінансове навантаження - витрати на пальне (ціна до сьогоднішнього моменту не є регульованою) перевищують дохід від рейсу; немає достатньої кількості автобусів, які б могли курсувати кожного дня, так як потреби ЗСУ на сьогодні є першочерговим завданням».

Така відповідь не задовільнила самгородчан, а навпаки, обурила.

Так, Марія Прадун Микитенко написала: «Не треба списувати все на війну, у мирний час цей перевізник не дотримувався ні графіку рейсів,ні автобуса у нього не було людського,скотовози відправлялись на Вівсянки, а у Михайлин взагалі з боєм заїжджав, то людей мало, то дорога не така,то просто не хочу,треба міняти перевізника,святе місце пустим не буває». А Віта Білик стверджує, що натепер пасажиропотік якраз збільшився у зв'язку з внутрішньо переміщеними особами і додає, що і своїх меньше не стало. «Вранці приїзджаєш у Козятин і не знаєш куди бігти в першу чергу, щоб не запізнитись на 12.00 год. Самі від себе пасажирів відганяють, бо ж як запізнишся, то пішки або ж таксі наймай. Ось така реальність» — пише жінка.

Не погоджується з відповіддю  козятинського автотранспортного підприємства і Яна Шевчук. «Який фінансовий звіт? Щоб робити звіт, то продавати квитки слід у касі,а хто коли та кому продавав квиток, от і випливає малий пасажиропотік, збитковий рейс!Коли будуть думати про людей? Шкода, що й це питання залишається відкритим». Разом з тим Максим Мінаєв запропонував зробити останній автобус з Козятина на села в 18:00, так як люди працюють в основному по 8 годин, і зазвичай це до 17:00-17:30. Щоб люди могли їздити додому і буде перевізнику пасажиропотік і дохід. «А не так як зараз, що і на потяги не встигаєш і на роботу, а з робити хоч пішком йди додому. Що заважає вибрати іншого перевізника який дасть комфортні і безпечні умови перевезень для населення, а не ті які діють донині?». Висловила свою думку і Олеся Ковалишина. «Було б дуже зручно, щоб з Козятина на Самгородок був рейс після 15 години».

Сподіваємось, що влада і перевізники знайдуть такий вихід з цієї ситуації, який задовільнить потреби в першу чергу людей. У Самгородоцькій сільській раді додають, що сформували можливий  графік руху автобусних маршрутів та направила директору  козятинського автотранспортного підприємства для розгляду.

Читайте також:

«Комсомольський напрямок» з автостанції приберуть, а графік руху автобусів уже є

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Meni Mamont

    Цей переввзник і другий рейс на сошанск через журбинці так везе , у такий час везе , що людям ,які працюють не вигідно, перший рейс на козятин прибуває о 9 початок 10, а останній відправляється в16 , як працюючи можна встигати і як добиратися людям. Ц питання вже неодноразово порушували і толку, чомусь влада не реагує на цього перевізника, як хотіли взяти другий перевізник цей рейс, то недали.
  • Леся Коваленко

    До чого тут квитки? Вони їздять як їм вигідно. Люди з такою ситуацією сидять без роботи,  а їм начхати. А гроші гребуть хто як може, їх жербинець до дубових махаринців 15 грн. Проїхати 1,5 км, це вже обдиралівка.
  • Світлана Грох

    Щоб автобуси їздили треба було брати квитки в касі автостанції, так би могли визначити пасажирів,а зараз можна сказати що хочеш

    Світлана Грох reply Світлана Грох

    Неля Бурлаченко тікали на зупинки,ховалися щоб в касі не брати квитки,а зараз щось требують

    Неля Бурлаченко reply Світлана Грох

    Світлана Грох Я стобою згідна,а то сояли на зупинці,квитки не брали,а зараз лікті кусають!!!
  • Ольга Кондратюк

    Не тільки самгородок не має сполучення з  козятином, а пиковець теж, обіцяли ,але віз і нині там

keyboard_arrow_up