Відвоював і почав готувати піцу

Відвоював і почав готувати піцу
Олексій навчав дітей готувати піцу - всі задоволені і ситі
  • Бізнес. Ветеран АТО, 27-річний Олексій Каратєєв, повернувшись з війни, вирішив заснувати власну справу. Пройшов у центрі зайнятості підготовку, написав бізнес-план і отримав від держави гроші на підприємницьку діяльність. Так відкрив свою власну піцерію 

В Україні чимало успішних прикладів, як ветерани АТО відкривають власні піцерії. Козятину теж пощасливилося отримати сучасний заклад із справжньою патріотичною атмосферою. Олексій Каратєєв два роки тому відкрив свою власну піцерію. До того він  в окопах захищав кордони нашої держави.
- Я закінчив навчатися в університеті в 2014 році, потім пішов добровольцем на Схід в батальйон оперативного призначення. Воював у Луганській області - Попасне, Кримське. Загалом, я  розвідник, - розповідає Олексій Каратєєв, і не дуже охоче розсекречує свої бойові операції. - У ті роки були важкі бої, застосовували різну зброю, вона ще не була заборонена. Наш батальйон поніс багато втрат, і мирне населення постраждало не менше. Восени 2015 року мене обрали депутатом до міської ради. Того ж року я  одружився. У 2016 році повернувся додому.
Почав думати з дружиною, чим нам займатися. Ще до весілля ми планували власну справу заснувати. Потім виникла  ідея зробити піцерію, ми бачили, що це популярно. 

Перший капітал


Після повернення до рідного Козятина, ветеран АТО відразу став на облік місцевої філії обласної служби зайнятості. Активно відвідував усі семінари та майстер-класи, написав фаховий бізнес-план і отримав разову допомогу на власну справу.
- Якщо учасник АТО приходить в центр зайнятості - він 12 місяців отримує матеріальну допомогу 5-6 тисяч гривень в місяць. Якщо людина відразу захотіла відкрити власну справу і написала бізнес-план, вона може отримати всю суму за 12 місяців відразу. Я отримав 50 тисяч без жодних бюрократичних перепон. Обов'язкова умова - протягом року ти повинен працювати як приватний підприємець. Не можна так, що людина отримує цю одноразову допомогу, а потім закриває власний бізнес. Тоді доведеться повертати всі кошти державі, - пояснює ветеран АТО. 

Відео дня

►Олексій Каратєєв показує, як розкачати тісто руками, щоб воно було кругле і смачне
 

Рецепти шукали в інтернеті


З початку Олексій із дружиною взяли в оренду невелике приміщення біля музичної школи. Самі навчилися готувати основу для піци, шукали рецепти різних начинок.
- Основне - вміти зробити основу – це тісто розкатати. А розкачують його не пресом, не качалкою, а руками. У мене економічна освіта і в моєї дружини також. Ми і гадки не мали, як готувати піцу. Шукали рецепти в інтернеті, потім додавали щось своє, – згадує Олексій. – У першому закладі було лише 6 столиків і три працівники. Коли справа стала успішною, вирішили перейти в більш зручне краще приміщення. Добре, що з дружиною приберегли кошти, подаровані нам на весілля. За них закупили нове обладнання. Зараз уже в нас працює 13 людей, проблем з персоналом немає. Я всіх навчив. Єдине, з початку ми планували запросити на роботу учасників АТО, проте не знайшлося таких бажаючих серед побратимів.
 

Декор - бойові каски


Заклад піцерії оформлений у незвичайному стилі. Тут можна побачити фото з передової, прапори батальйонів та навіть бойові нагороди. Олексій також приніс свою каску. Піцерія користується попитом серед відвідувачів, особливо серед молоді. Завдяки гарному обслуговуванню, доступним цінам та смачно приготовленим стравам тут завжди людно.

- Інтер’єр кафе нагадує, в який час ми живемо. Хочу, щоб люди пам'ятали, завдяки кому вони можуть спокійно відпочивати, а це ті хлопці, які сьогодні на передовій, - каже підприємець. – У перший місяць, коли я повернувся з війни додому, відчував себе як в не своїй тарілці. Зараз розумію, що було б добре, якби у державі була спеціальна програма з реабілітації бійців, спеціальні центри. Тому я намагався в першу чергу бути серед людей, поруч з дружиною. Не закриватися в собі.
Кожного року Олексій наприкінці літа зустрічається із своїми побратимами і завжди запрошує їх у власну піцерію. 

Хоче побудувати майданчик

У недалекому майбутньому депутат та успішний бізнесмен мріє побудувати майданчик для дітей із обмеженими можливостями
- З кожної проданої піци ми відкладали одну гривню для будівництва майданчика для дітей з обмеженими можливостями. Протягом 2 років відклали. Назбирали доволі велику суму. Зараз обдумаємо місце, де ми його облаштуємо. Очевидно він буде біля 4-ї школи. Тому що там  є інклюзивно ресурсний центр для особливих дітей.
Олексій також планує розширювати меню власного закладу. Багато козятинців відгукуються позитивно про піцерію і вдячні Олексію за таке культурне місце відпочинку.

Леся Кесарчук
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергій Орлюк

    Просто красава! Оце дійсно активіст. воював, створив бізнес, працює з дітьми.... А любов до Батьківщини та патриотизм аж зашкалює!!!! Респект!
  • Інна Кравчинська

    Молодці!!! Всього найкращого !!!! А де знаходиться кафе ?
  • Татьяна Стёпина

    Головне, що знайшов себе!! Молодчина! Успіхів!!
  • Мирослава Тимчишин

    Успіхів вам і процвітання!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up