Відзнакою «За героїзм та патріотизм» посмертно нагородять Максима Олексюка

Відзнакою «За героїзм та патріотизм» посмертно нагородять Максима Олексюка
  • Козятинчанин загинув на війні у червні 2019 року.

За тиждень буде рівно два роки, як Козятин попрощався зі своїм земляком Максимом Олексюком. Військовий із позивним «Максон» загинув у зоні проведення бойових дій 7 червня 2019-го.

Максим був оператором-навідником у складі окремого батальйону спецпризначенців «Азов». Тієї страшної ночі позиції наших військових біля смт Новолуганське, де з побратимами перебував Максим, почали обстрілювати. У результаті обстрілу загинули наш земляк Максим Олексюк і полтавчанин Дмитро Пругло, ще 8 бійців отримали поранення.

Прощання з Максоном відбулося 9 червня 2019 року на центральній площі міста. Провести бійця в останню путь прийшли не лише козятинчани. На похорон приїхали також і побратими Максима з батальйону «Азов». Поховали бійця на Міському цвинтарі. До свого 24-річчя він не дожив п’ять місяців.

Відео дня

Максим народився у Калинівці. Мав молодшого брата. Ще дитиною хлопець разом із мамою переїхав жити до Козятина. Навчався у першій школі. Вчителі згадують його як цілеспрямованого учня, який дуже любив спорт.

Після 9 класу Максим поїхав на навчання до Вінниці. Далі була строкова служба. Після армії хлопець підписав контракт зі Збройними силами України і з жовтня 2017 року поповнив лави батальйону «Азов». Так Максим і потрапив на схід, де обірвалося його життя тієї фатальної червневої ночі.

Максима Олексюка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, почесним знаком громади Маріуполя «Маріуполь. Відстояли — перемогли» і нагрудним знаком «За доблесну службу». Тепер його нагородять ще й почесною відзнакою Козятинської міської ради «За героїзм та патріотизм». Відповідне клопотання подало Управління соціальної політики. Депутати на сесії підтримали.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Люба Нечипорук

    Вічна пам'ять.😪😪🙏🙏🙏🙏Царство небесне😢😰😰😰😰🙏
  • Татьяна Бржезицкая

    Вечная память герою!!!
  • Ира Данилюк

    Вічна пам'ять.
  • Тетяна Грузда

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up